Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Propunere PSD în Consiliul local: parcări gratuite pentru anumite categorii de mașini

Propunere PSD în Consiliul local: parcări gratuite pentru anumite categorii de mașini

Ioan Stroie, liderul grupului consilierilor locali din partea PSD Sibiu, a cerut sprijinul celorlalți aleși pentru inițierea unui proiect de hotărâre prin care mașinile electrice sau hibrid să fie scutite, o perioadă, de la plata parcărilor.

Propunerea consilierului local Ioan Stroie a venit în contextul în care, în ședința de joi, forul legislativ local a adoptat mai multe hotărâri referitoare la parcările din oraș, inclusiv extinderea celor cu plată din zona centrală. ”Atunci când am mărit taxele de parcare era vorba ca această măsură este una de încurajare a deplasării cu mijloacele alternative, cu biciclete și așa mai departe. Noi ne-am gândit la un proiect de hotărâre prin care pe o perioadă de un an, trei ani sau cinci ani, să eliminăm taxele de parcare”, a spus Ioan Stroie. Propunerea sa nu a avut niciun ecou, chiar dacă Stroie a cerut sprijin. ”V-aș ruga să vă gândiți și să ne susțineți în acest demers”, a mai adăugat consilierul local social-democrat.

Potrivit hotărârilor adoptate de Consiliul local, în Sibiu există facilități pentru cei care conduc mașini mai puțin poluante: cele hibrid beneficiază de o reducere de 50% la impozit. Iar în cazul vehiculelor electrice, prin legislația națională este eliminată orice impozitare a acestora.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

2cents

Acum 3 ani

Propunerea vine de la psd, deci nu are cum sa fie buna. Probabil daca o sa stam sa "#judecam?" o sa constatam ca de fapt este un subterfugiu pentru a strecura portite prin care Dragnea sa scape de puscarie, la fel cum la referendumul din octombrie 2018 tot asa se dorea de fapt. Atentie mare la propunerile psd, ca scapa Dragnea!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iooo

Acum 3 ani

Suferi?
Raspunde

Mihai

Acum 3 ani

Coool! E plin de masini care polueaza. Ca sibienii si-au luat cate 2-3 masini. Daca ar putea, ar merge si la casa la kaufland cu masina.
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 3 ani

"Daca ar putea, ar merge si la casa la kaufland cu masina." pina in raft, daca ar putea
Raspunde

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 3 ani

Dacă ai bani de mașină electrică ai și 2 lei de parcare. Părerea mea.
Raspunde

James Watt

Acum 3 ani

Scopul taxarii parcarilor este de a descuraja mersul cu masina personala pentru a scadea nivelul de trafic. Scutirea de taxa in cazul masinilor electrice favorizeaza doar pe cei pe care 2 lei pe ora nu-i deranjeaza oricum. non-sens. dar macar aparem in presa..
Raspunde

Suparat

Acum 3 ani

Poate ca ar fi bine ca cineva sa vina cu o initiativa ca toate parcarile institutilor statului sa nu mai fie rezervate pentru angajatii acestora ci pentru cei face vin acolo cu treaba. -- a se vedea parcarea CJ care este pazita de politia locala sa nu parcheze decat angajatii acolo. Daca ai treaba la CJ, parchezi la gara ca locuri nu gasesti. -- la urgente parcheaza medicii, daca tu esti vii cu cineva trebuie sa te rogi de portar sa te lase sa intrii 5 min sa lasi pe cineva si dupa sa fugi sa cauti loc de parcare si cand pleci, fugi adu masina si iar roaga portarul sa te lase Cred ca daca cei de la institutii chiar vor sa aiba locuri de parcare rezervate, sa rezolve in asa fel incat sa nu incurce/incomodeze pe cei care au treaba pe la ei.
Raspunde

aaa

Acum 3 ani

Vedeti si va cruciti ce problema mare vrea sa rezolve acest psd-ist masini care reprezinta sigur sub 1% ( e de inteles la cati bani au dat pe masinile electrice nu mai au si de platit parcarea) in loc sa vina cu vreo solutie pentru marea problema a parcarilor in Sibiu, a locuitorilor acestui oras care desi platesc impozite mai platesc si taxe de parcare in timp ce unii platesc impozite la mama naibii si parceaza pe locurile construite din banii sibienilor.Toata conducerea acestui oras nu a fost in stare sa vina cu o solutie fie buna sau proasta la acesta problema.principala si singura lor preocupare a fost cum sa cheiltuie banii incasati doar pentru prezenta, ca alteceva nu au facut. In alte orase s-au cautat si gasit solutii vezi Brasov deci se poate. Mult nu mai au ca vin alegerile sa vedem ce minuni ne mai promit.
Raspunde

Cititescu

Acum 3 ani

Populism specific PSD: pomana sa fie ...ca pomanagii care ne voteaza avem!
Raspunde

Cetateanu'

Acum 3 ani

Sa se elimine taxa pentru masini electrice, sa se injumatateasca pentru cele hibrid si sa se dubleze (cel putin), pentru cele inmatriculate in alt judet. Iar amenda pentru retardatii/incapabilii fara handicap, care parcheaza pe locurilor dedicate persoanelor cu probleme, sa fie de vreo 1000 minim. Dar sa fie specificata pe o tablita sub semnul care indica faptul ca este loc dedicat celor cu handicap/mamelor cu bebe... Mi-e greu sa vad cum diverse masini, asociate celor cu ceafa lata sau cu functii inalte, stau parcate pe acele locuri, de multe ori ocupa 2...ca doar ce...si retardul e o forma de handicap.
Raspunde

MILITARU GHEORGHE

Acum 3 ani

CLASIC, numai PSD-ul se poate gandi la asa ceva. Propun sa-i scuteasca de orice plata publica pe beneficiarii pensiilor speciale: parcari,intrari la muzee,bilete transport local(inclusiv cu avionul?) si alte bazaconii tip PSD. Astia totdeauna cand au dat o lege s-au gandit in primul rand la exceptiile de la lege.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus