Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Șase proiecte selectate pentru finanțare și implementare în programul de bugetare participativă 2019

Șase proiecte selectate pentru finanțare și implementare în programul de bugetare participativă 2019

Programul de bugetare participativă 2019 s-a încheiat vineri, 29 noiembrie cu publicarea proiectelor selectate în urma procesul de vot pe platforma https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/.

“Am încheiat a doua ediție a programului de bugetare participativă în care au fost depuse în total 141 de proiecte din care doar 20 de proiecte au fost declarate eligibile și au intrat în etapa de vot. În urma voturilor exprimate de sibieni au fost selectate 6 propuneri pe care le vom implementa începând din 2020. Am fost surprinsă de numărul mic de voturi exprimate: doar 753 de sibieni au votat aceste proiecte finaliste, ceea ce arată un interes destul de scăzut pentru acest program destinat implicării comunității în administrarea orașului, reprezentând sub 0,5 % din populația Sibiului” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Proiectele câștigătoare în funcție de numărul de voturi, care vor intra în implementare:

● Crearea unei terase panoramice pe Dealul Gușteriței, cu zonă de odihnă și ca punct de belvedere asupra orașului, un astfel de obiectiv fiind de interes pentru sibieni, dar și pentru turiști ● Construcția unei parcări supraetajate pe locul parcării care deservește în prezent piața agro-alimentară Vasile Aaron; acesta ar urma să includă și spații comerciale, scopul fiind eliberarea de mașini și blocaje a străzilor din jurul pieței ● Amenajarea unui teren de sport multifuncțional în cartierul Tineretului care va include terenuri de minifotbal, baschet, tenis cu piciorul, tenis și volei pe iarbă, mese de ping-pong, piste de bicicletă, alei pietonale cu bănci și zone verzi. ● Amplasarea de coșuri de gunoi pentru colectarea colectarea selectivă a deșeurilor în școli și licee având ca scop educarea copiilor și adaptarea mai ușoară la sistemul de gestionare a deșeurilor implementat în Sibiu ● Dotarea Palatului Copiilor cu diverse echipamente, mobilier și materiale didactice necesare desfășurării cursurilor ● Amplasarea unor filtre biologice de aer în zonele mai poluate de trafic din oraș; aceste filtre vor curăța aerul de dioxid de carbon, oxid de azot și praf, crescând astfel calitatea aerului respirat de sibieni.

Conform Regulamentului programului, suma maximă care va fi alocată pentru implementarea fiecăruia dintre cele 6 proiecte este de 150.000 de Euro.

Comentarii

6 comentarii

Nicu

Acum 1 an

De ce doar 6 proiecte. Trebuiau 10 sa fie selectate! Limita de suma genereaza limite in anvengura proiectelor deci le face neinteresante. De aici si nr mic de votanti. Lumea ar fi interesata.
Raspunde

me345

Acum 1 an

Filtre biologice de aer? Wtf??? De copaci nu s.a auzit?...
Raspunde

Un votant de proiecte

Acum 1 an

Cocoana fodor se mira de interesul redus al sibienilor. Pai tovarășa fodor, anul trecut entuziasmul a fost mult mai mare dar ne-am convins încă o dată de că nu sunteți în stare de mai nimic. Ați iluminat doar 6 treceri de pietoni, într-un an, atât. În rest nimic nada, nichts, nothing.
Raspunde

Ion

Acum 1 an

În sfârșit ceva pentru Palatul copiilor!
Raspunde

VVDhEhE

Acum 1 an

Pai da, ca am uitat de proiect inclusiv sa votez. Mai bagati si voi din cand in cand o stire ca sa stim!
Raspunde

Cititescu

Acum 1 an

Mult mai ieftin si mai usor de realizat ar fi fost marcarea unei treceri pentru pietoni intre coltul Pietei Cibin si str. Masarilor, inclusiv largirea trotuarului la o dimensiune decenta de la poarta pietei pana la trecere. Aceasta propunere exista demult la primarie, dar se pare ca inca nu i-a fost inteleasa necesitatea si nici pericolul la care se expun pietonii in zona respectiva !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus