Miercuri,
05.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Monografia Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu va fi premiată de Academia Română

Monografia Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu va fi premiată de Academia Română

Academia Română va decerna premiile pentru cele mai reprezentative creații științifice și culturale realizate în anul 2017. Ceremonia va alea loc joi, 11 decembrie, de la ora 11:00 în Aula Academiei Române. Printre cele 70 de premii care vor fi înmânate se numără și „Istoria Colegiului Național «Gheorghe Lazăr» din Sibiu. De la origini până în anul 2017” de Cosmin-Crăciun Crucia.

Joi, vor fi decernate 70 de premii din numărul total de 81, acestea vor recompensa performanța culturală și științifică românească a anului 2017. Premiile Academiei Române au fiecare numele unei personalități  din domeniile științific și cultural reprezentate în cele 14 secții ale Academiei - filologie și literatură, istorie, matematică, fizică, chimie, biologie, geonomie, științe tehnice, agronomie și silvicultură, medicină, economie, științe juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogie, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației.

Premiul „Dimitrie Gusti” al categoriei științe economice, judiciare și sociologie din subcategoria științe economice va fi înmânat sibianului Cosmin-Crăciun Crucia. În aprilie 2018, el lansa cartea „Istoria Colegiului Național «Gheorghe Lazăr» din Sibiu. De la origini până în anul 2017”, care cuprinde 325 de ani de istorie în 670 de pagini. O carte de colecție care descrie viața colegiului, în cadrul mai larg al evoluției Transilvaniei în perioada 1692-2017, fiind presărată cu numeroase amintiri incitante ale foștilor elevi și profesori. Cartea a fost editată în anul 2017, dar lansarea oficială a avut întârzieri.

„Nici nu am avut în gând că voi fi premiat pentru această carte. Mă onorează acest premiu care se primește o dată-n viață, de aceea mă aflu acum în București. Important pentru mine este rezultatul, nu doar premiul în sine. Am decis să scriu cartea pentru că am văzut cât de uniți sunt lăzăriștii după terminarea studiilor. Au fost patru ani de muncă intensă, care au rezultat într-o monografie cu detalii sociologice. Nu știu dacă ar trebui să revin cu o ediție nouă, dar dacă o să fie o cerere mare probabil că o să mă gândesc la această opțiune”,  spune Cosmin-Crăciun Crucia.

Premiile vor fi înmânate de academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, în prezența Biroului Prezidiului și a membrilor Adunării Generale.

Sursa foto: Mitropolia Ardealului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

///l

Acum 2 ani

E vorba desigur si de un premiu in bani, nu-i asa? Cosmin are nevoie de bani ca sa-si continue celelalte cercetari...
Raspunde

blabla

Acum 2 ani

Scrie pe coperta, mare "Cruciat". Si in articol, peste tot, "Crucia". Chiar asa de greu e sa te uiti pe o poza cand o incarci? greu cu jurnalismul asta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus