Joi,
06.05.2021
Partial Noros
Acum
11°C

Peste 350 de articole pirotehnice au fost confiscate de la un medieșean

Peste 350 de articole pirotehnice au fost confiscate de la un medieșean

Polițiștii sibieni au confiscat ieri numeroase articole pirotehnice din casa unui bărbat de 44 de ani din Mediaș. Autoritățile au descoperit că medieșeanul nu avea autorizație pentru articolele respective.

La data de 10 decembrie, polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au desfășurat acțiuni în municipiul Mediaș pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice.

În cadrul activităților, polițiștii au depistat un bărbat care deținea la domiciliul său mai multe articole pirotehnice, fără drept, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

La domiciliul bărbatului (în vârstă de 44 de ani, domiciliat în Mediaș), au fost identificate:

-           342 bucăți articole pirotehnice din categoria T2;

-           20 bucăți articole pirotehnice din categoria F3;

-           o baterie cu 64 focuri din categoria F3 și

-           36 bucăți articole pirotehnice.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea confiscării pe bază de dovadă, iar cercetările sunt continuate de către specialiștii Serviciului A.E.S.P. cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. a din Legea nr.126/1995 republicată privind regimul materiilor explozive.

Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă.

 

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus