Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Ce facem în weekend? Mergem la concertul orchestrei Johann Strauss Ensemble și la Suburbia11

Ce facem în weekend? Mergem la concertul orchestrei Johann Strauss Ensemble și la Suburbia11

Se anunță un weekend friguros, de iarnă, dar Sibiul este un oraș energic, plin de evenimente. Mergem cel puțin o dată la Biblioteca ASTRA pentru Creative Buzz sau dialoguri muzicale, împodobim bradul la Filarmonica de Stat Sibiu și ne redescoperim tradițiile la Muzeul ASTRA. Ascultăm orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble în Piața Mare, Corul Bach la Biserica Reformată și mergem să dansăm în Mango la Suburbia11.

Vineri, 13 decembrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești.

În perioada 13 – 15 decembrie Sibiul se bucură de Festivalul de produse handmade Creative Buzz, între orele 10:00 – 20:00 de la Biblioteca ASTA, corpul B. Se anunță trei zile de cumpărături, patiserie de casă, activități pentru copii și distracție. Astfel, Creative Buzz devine una dintre cele mai bune opțiuni pentru cumpărăturile de Crăciun de la unii dintre cei mai buni meșteri artizani care vor reda bucuria iernii în cele mai variate culori. Intrarea este gratuită pentru vizitatori.

creative buzz

În perioada 13 – 15 decembrie, Strada Cetății ce transformă pentru al doilea weekend pentru a găzdui Festivalul Artsy din Sibiu. Organizatorii au pregătit căsuțe cu produse handmade, Ateleru’i Ler și concerte live. Sâmbătă, 14 decembrie, pe sena festivalului va urca trupa Umbra de la ora 16:30, iar de la ora 18:00 King Are Overrated vor prelua atmosfera. Duminică, 15 decembrie, de la ora 18:00, sibianca Elven Bird va încânta participanții cu vocea ei, iar de la ora 19:30, om la lună va încheia festivalul. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook dedicată.

artsy

Filarmonica de Stat Sibiu invită melomanii în fața Sălii Thalia pentru a împodobi bradul. Începând cu ora 15:00, sibienii vor împodobi bradul orchestrei cu ornamente realizate din materiale reciclabile. Pentru realizarea acestui proiect, studenții Facultăți de Arhitectură „Ion Mincu”, au dedicat un atelier din care au rezultat decorațiunile inedite. Toți cei care îți doresc să își pună creativitatea la încercare sunt invitați să își aducă propriile decorațiuni pe care bradul le va „purta” cu mândrie.

brad filarmonica

Musica Ricercata Talks începe seria conferințelor cu tema „Între cuvânt și sunet”. Dialogul va începe de la ora 17:00 în Sala Atrium (Curtea Interioară) din Primăria Municipiului Sibiu. Smaranda Bălan va modera discuțiile dintre scriitorul Radu Vancu și dirijorul Gabriel Bebeșelea, dialogul va fi animat de Andrei Marcovici print-un recital. Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

talks

În Piața Mare în cadrul Târgului de Crăciun, pe un ecran de mari dimensiuni, va fi transmis în direct concertul „Copiii iubesc muzica clasică”, susținut de orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble. Transmisiunea începe de la ora 17:00. ”Copiii iubesc muzica clasică” este un proiect educativ susținut de Primăria Sibiu, prin intermediul Agendei culturale, un concert în cadrul căruia instrumentiștii orchestrei vieneze vor prezenta un repertoriu adaptat celor mici, atât din punctul de vedere al laturii artistice, cât și logistice. Concertul este programat la Sibiu, la Centrul cultural ”Ion Besoiu”, vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 17:00. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

copii iubesc muzica clasica

În Piața Habermann, începând cu ora 18:00, Iustinian Turcu va susține un atelier teatral cu titlul „De la imaginație la imagine”, în cadrul celei de-a doua ediție a „Together We Art”. Atelierul va avea la bază exerciții de imaginație, de muncă de echipă, de coordonare și expresivitate corporală. Iustinian Turcu este absolvent al studiilor Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte - Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, specializarea Artele Spectacolului- Actorie și absolvent al studiilor masterale din aceleași instituții. Din 2016 este actor la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu și deținătorul premiului UNITER pentru debut al anului 2017 pentru rolul Georg din spectacolul Martiri, regia Radu Nica. Prețul unui bilet este de 30 de lei și se pot înscrie 20 de participanți cu vârste cuprinse între 15 – 35 de ani.

atelier iustinian

Music Hub organizează un concert cu vioara grecească a lui  Glafkos Smarianakis, un muzician care iubește muzica românească și lăutărească. A venit în România pentru a descoperi cultura sub microscop. Artistul va susține o discuție despre diferențele dintre muzica grecească și cea balcanică și legăturile cu muzica românească. De asemenea, va sublinia importanța instrumentului său în toată această căutare. Evenimentul începe de la ora 19:30, la sediul Music Hub și va fi susținut în limba engleză.

music hub

Asociația de Bun Gust organizează concertul de Crăciun „Johann Strauss Ensemble”, care a fi transmis în direct în Piața Mare, vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 20:00, prin intermediul unui ecran de mari dimensiuni. Prin intermediul sistemului de sunet amplasat în Târgul de Crăciun, întreg centrul istoric al Sibiului va fi învăluit de muzica lui Strauss (fiul), Lehár sau Lumbye, dar și de colindele pe care instrumentiștii dirijați de carismaticul Russel McGregor le-au pregătit. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

hai in piața mare

Faust Cafe und Disko organizează o seara de „No Sleep”, un eveniment care aduce muzica house și techno într-o petrece cu atmosferă de Ibiza. Evenimentele au fost fondate și sunt promovate de NMG, reprezentând o filozofie distinctă de non-conformism ce își doresc să devină o serie de petreceri care generează o energie unică și aduce oamenii împreună. Evenimentul îi aduce pe Brad Brunner, NMG și Horațiu, care vor întreține atmosfera. Intrarea este gratuită.

no sleep

Sâmbătă, 14 decembrie 2019

Alpha 3x3 Cup este singurul turneu de baschet 3 la 3 din sezonul rece, din Sibiu, un eveniment dedicat copiilor din categoria de vârstă U 8 , U10, U12, U14, U16 și U18. Turneul va fi organizat în perioada 14-15 decembrie 2019, începând cu ora 10:00, și va fi deschis tuturor cluburilor interesate din Sibiu și din țară. Timp de două zile, la Sala Transilvania și Școala numărul 18 se vor întrece aproximativ 50 de echipe, împărțite pe cinci categorii de vârstă, atât fete cât și băieți.

alpha 3x3

Muzeul ASTRA organizează în perioada 14-15 decembrie 2019 două programe speciale dedicate sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre Târgul de Țară la Ignat și Tradiții din Iarna ASTRA, inițiative care vor avea loc în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Cele două programe formează împreună cel mai important weekend din agenda Muzeului ASTRA în perioada sărbătorilor de iarnă. Sâmbătă vor avea loc demonstrațiile culinare dedicate ignatului, care vor începe la ora 10:00. Colindătorii din Ieud, Corul Bisericii Ortodoxe din Lupșa, Ansamblul vocal instrumental „Țarina”, Grupul Folcloric „Doruri sibiene”, Daniela Carmen Pop și Petra Acker & The Band vor susține un concert de colinde de la ora 12:00. Duminică vor concerta Colindătorii din Ieud, Ansamblul vocal instrumental „Țarina”, Daniela Carmen Popa, Dominique Simionescu, Anca Mărginean, Grupul de Muzică Tradițională Românească Junii, Doinița Sâmbotin, Nicolae și Tudor Furdui Iancu împreună cu Formația „Crai Nou”. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

muzeul astra

Clubul Alpha Sport Team invită sibienii la Turneul 5 din cadrul Campionatului Național de Baschet U 13, care se va desfășura în perioada 14 – 15 decembrie la Sala Transilvania. De la ora 13:00 pe teren vor juca CSU Sibiu și ACS Lions Craiova, iar de la ora 15:30 se vor lupa ACS Lions Craiova cu ACS Alpha Sport Team Sibiu. Duminică lupta se va da între ACS Alpha Sport Team Verde și CSU Sibiu, de la ora 17:00.

baschet

Musica Ricercata Talks va organiza cel de-al doilea dialog muzical cu tema „Quo vadis musica sau cum arată viitorul muzicii clasice?”. Evenimentul va avea loc în foyerul din Filarmonica de Stat Sibiu (Sala Thalia), de la ora 17:00. Smaranda Bălan va modera discuția dintre dirijorul Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, și dirijorul Gabriel Bebeșelea, dialogul va fi animat de Andrei Marcovici print-un recital. Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

talks 2

Credem în tine! este o gală umanitară cu scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea educației copiilor. Asociația umanitară Alexandra Nanu încheie pentru al optulea an consecutiv campania cu o gală cu strângere de fonduri, la care participă Asociația Internațională de Tinere „Become”. Spectacolul va fi susținut de Radu Nechifor, Anca Mărginean și Teodora Pop. Invitatul special este Leon Magdan, iar evenimentul va fi prezentat de Nicolle Stănese. Biletele pot fi achiziționate de la Sala Thalia din doi decembrie între orele 17 – 19, prețul unui bilet este de 25. Evenimentul umanitar va avea loc sâmbătă de la ora 19 la Sala Thalia. Pentru mai multe informații puteți contacta organizatori la numărul de telefon 0746626974 .

credem in tine

Ultimul concert de anul acesta din Sibiu la trupei Suburbia11 are loc la Mango, începând cu ora 21:00. După un an plin de concerte, trupa promite un concert de sărbătoare în care vor recapitula tot ceea ce s-a întâmplat în acest an. De asemenea, vor prezenta și lucrurile noi pe care le-au învățat pe parcurs. Sibienii vor fi întâmpinați de Tuți Tutz, care va încheia și seara. Prețul unui bilet este de 20 de lei, iar rezervări se pot face pe pagina de Facebook a barului sau prin numărul de telefon 0757881881.

982

Duminică, 15 decembrie 2019

Corul Bach din Sibiu împreună cu o orchestră de cameră și patru soliști vocali, vor interpreta prima parte a oratoriului Messiah de George Friedrich Handel, la Biserica Reformată din strada Mitropoliei numărul 9. Din cauza faptului că spațiul biserici reformate nu este suficient de mare pentru a găzdui un public numeros, concertul va fi susținut de două ori. Primul va începe de la ora 16:00 și al doilea de la ora 18:00, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane interesante să trăiască experiența acestei compoziții. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

concert evanghelică

Musica Ricercata Talks încheie seria dialogurilor muzica cu „Sibiul și Istoria sa (muzicală)”. Evenimentul va avea loc în Sala Festivă din Biblioteca Județeană ASTRA, de la ora 17:00. Smaranda Bălan va modera discuția dintre istoricul Răzvan Pop și dirijorul Gabriel Bebeșelea, dialogul va fi animat de Andrei Marcovici print-un recital. Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

talks 3

Programul integral al Teatrului Gong poate fi accesat pe website-ul dedicat, iar programul Teatrului Național „Radu Stanca”, de unde pot fi achiziționate bilete, este aici.

Programul filmelor care rulează la CineGold, multiplexul din Promenada Mall Sibiu, poate fi consultat aici.  Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Nicolle Stanese , Radu Nechifor , universitatea lucian blaga , Sala Transilvania , Radu Vancu , Sala Thalia , Razvan Pop , Dumbrava Sibiului , Piata Mare , Biblioteca Județeană , Stat Sibiu , Primăria Sibiu , Anca Marginean , concerte , Artă Teatrală , Teatrului Gong , Radu Stanca , Sălii Thalia , În Piața Mare , Asociaţia Internaţională , Ion Besoiu , În Piața Habermann , Creative Buzz , Artele Spectacolului , Iustinian Turcu , Primăria Municipiului Sibiu , Gabriel Bebeșelea , Teatrul Naţional Radu Stanca , Faust Cafe , Andrei Marcovici , Sala festivă a Bibliotecii Jud , evenimente , Johann Strauss Ensemble , Aer Liber , Corul Bach , Bun Gust , Ion Mincu , Russel Mc , Strada Cetății , Curtea Interioară , Biserica Reformată , Pentru Sibiu , Music Hub , Radu Nica , Teatrului Național , Smaranda Bălan , Promenada Mall Sibiu , Cristian Lupeş , Centrul Cultural Ion Besoiu , Sala Atrium , Alpha Sport Team Sibiu , Finala Campionatului Naţional , Alpha Sport Team Verde Sibiu , Musica Ricercata Talks , Teodora Popa , Clubul Alpha Sport Team Sibiu , Secțiunea Muzică , Elven Bird , Dominique Simionescu , Tudor Furdui Iancu , Grupul Folcloric Cetina , Lions Craiova , Alexandra Nanu , Corul Bisericii Ortodoxe , Leon Magdan , Doiniţa Sâmbotin , Petra Acker , Together We Art , Daniela Carmen Popa , George Friedrich Handel , Brad Brunner , Crai Nou , Festivalul Artsy , Glafkos Smarianakis , King Are Overrated , Muzică Tradițională Românească , No Sleep , Tuți Tutz , The Bands , festivaluri

Vizualizari: 2119

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus