Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Turist despre luminițele de pe Podul Minciunilor: „Nu este normal să lași instalația așa”. Primăria: este doar o problemă de estetică

Turist despre luminițele de pe Podul Minciunilor: „Nu este normal să lași instalația așa”. Primăria: este doar o problemă de estetică

În urmă cu câteva zile, un cititor a observat că luminițele festive de pe Podul Minciunilor ar putea reprezenta un pericol pentru trecători. Circuitul pare a fi legat printr-o improvizație, cu cablurile la vedere, prinse de bara de metal a podului.

Un turist din Brașov a trimis un mesaj redacției Turnul Sfatului prin care lăuda Sibiului pentru decorațiunile de Crăciun, dar prin care a sesizat și câteva disfuncționalități la nivelul izolațiilor luminițelor de Crăciun de pe Podul Minciunilor.

„Poate nu a observat nimeni cum Podul Minciunilor e la un pas de a crea o tragedie pentru vizitatori și trecători. Va atașez o imagine cu modul catastrofal în care s-au gândit angajații primăriei să conecteze la 220 de volți instalația de iluminat. Am mai văzut așa ceva doar în cazuri de urgență, pe șantiere, in lipsa unor prelungitoare. În orice moment se poate întâmpla o nenorocire unui copil curios care pune degetele pe acel ștecher. Există multiple soluții sub 50 de lei pentru a evita electrocutarea cuiva. Probabil nu e un caz izolat, dar acesta e la câțiva cm de un pod metalic”, a scris Ciprian în mesajul primit de redacția Turnul Sfatului.

podul minciunilor instalație (1) Sursa foto: Ciprian

Imaginile au fost evaluate și de un electrician independent care lucrează pe strada 9 Mai. El a fost uimit de modul în care au fost lăsate cablurile să atârne, luând în considerare faptul că sunt amplasate pe un pod metalic. De asemenea, este un factor cunoscut faptul că iarna umiditatea este mai ridicată. „Este o manoperă de amator, nu poți să faci așa ceva. Dacă luminițele sunt conectate la 220 de volți, acestea reprezintă un pericol iminent, dar dacă au mai puțin de atât atunci nu se va întâmpla nimic dramatic. Oricum nu este normal să lași instalația așa, există soluții care sunt la îndemâna oricărui electrician. Nu știu ce să zic despre această manoperă, un amator”, explică electricianul.

Reporterul Turnul Sfatului a trimis o solicitare Primăriei Municipiului Sibiu referitor la situația semnalată de turistul brașovean. Specialiști primăriei au subliniat faptul că problema este doar de ordine estetică și nu pune în pericol cetățeni.

„În urma verificărilor efectuate de firma care răspunde de întreținerea iluminatului festiv, s-a constatat că respectiva legătură nu reprezenta un pericol, fiind vorba doar de o problemă de estetică. Problema s-a rezolvat prin mascarea acestei legături într-o cutie care să nu strice aspectul iluminatului festiv din zonă”, a declarat Mirela Gligor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

instalație podul minciunilor Sursa foto: Primăria Municipiului Sibiu

 

Sursa foto principal: Ciprian

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

20 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Porfir Radauteanu

Acum 1 an

Brasovean invidios, ce sa mai....
Raspunde

Calin

Acum 1 an

Legenda spune ca toti Brasovenii ti-au dat "dislike" :))
Raspunde

un sibian

Acum 1 an

"expertii" de la Electro Con...
Raspunde

Radu Cozma

Acum 1 an

“ respectiva legătură nu reprezenta un pericol, fiind vorba doar de o problemă de estetică”.... Wow! Super experti la primarie!
Raspunde

Dorel electric srl

Acum 1 an

Firma de casa a primariei sibiu.Asemenea improvizati se gasesc si in alte locuri unde a lucrat aceasta firma
Raspunde

Luca

Acum 1 an

Ufff ! Cat de periculos poate sa fie !!! ITM te amendeaza si daca nu scrii langa fiecare priza cati Volti sunt ! Angajatii Primariei se ocupa de tot felul de tampeni , dar ce este mai important - viata oamenilor - nu le pasa !!! Duc lupte aiurea cu italianul de la Piazetta dar ce este mai important nu "vad" !
Raspunde

El Dorado

Acum 1 an

Profesionalism made by foot or.
Raspunde

Nelu

Acum 1 an

Ia dute tu si pune mana acolo cand o sa Ningă sau o sa plouă sau Doamne fereste sa fie un Copil..Dar la noi este ceva normal ca Dorel sa faca treaba ca la carte..Doar după ce se întâmplă ceva stim sa Luam măsuri de Siguranță...
Raspunde

Slugoiul Corporatist

Acum 1 an

Pai si daca se curenteaza vreun turist sau doamne feri, vreun consilier local, minte luminata. Atunci tot de estetica e ? Daca se curenteaza baba fodor si-i strica freza, e tot problema de estetica ? Prostia a cuprins primaria aia cu totul, se pare.
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Sibian din Strand2: "Nu este normal sa construiti blocuri inghesuite in asa hal si sa faceti drumuri cu latime de o masina si jumatate intre ele..." Primaria: "Este doar o problemă de estetică"
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Isi dau toti cu parerea...
Raspunde

shade

Acum 1 an

Si lipsa autorizatiei ISU da la noul mall era, probabil, o formalitate... dar "edila" nostra s-a inghesuit sa cuvanteze la deschidere... ce s-a intamplat la scurt timp.. era usor de anticipat. Sper ca Fodor sa mai candideze o tura... votantii ei o merita din plin!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Fără alte cuvinte in afara unui neprofesionalism cras . Din cauza “ brașoveanului invidios “ am ratat prima pagină a catastrofelor de Craciun . - contract - firma - control - măsuri
Raspunde

Ctistian

Acum 1 an

Nu doar ca este inestetic, dar pune in pericol cetatenii..daca era firma privata lua amenda ptr. asa ceva!!!
Raspunde

Serios?

Acum 1 an

Pai privată este doar nu crezi că a venit vreunul din primărie sa lege instalația. In caz de ceva, primăria se îndreaptă spre aia, adică electrocon. Legat de articol, am și eu o intrebare: ce specialiști are primăria pe parte electrica, de ți-au răspuns ție? Era bine să-i treci cu nume, cu toate că toți știm că nu au specialiști (de nici un fel).
Raspunde

abc

Acum 1 an

in primul rind Pt. toti imbecilii care tot arunca vina pe primarita cred ca ari fii mai bine sa se consulte mai bine sii sa nu arunce cu noroi spre Primaria. toti care executa lucrariile au o responsabilitate Pt. cea ce au facut Pt aia isi primesc banii.
Raspunde

SK

Acum 1 an

Nu stiu cine a facut o astfel de instalatie, un electrician in nici un caz. Au rezolvat problema creand alt aproblema. Nu lasi un cablu sa iasa in sus dintr-o doza, in aer liber. Cablul trebuie sa iasa in jos si sa aiba o bucla pentru a permite apei sa se scurga. Probabil trebuie sa se intample o noua catastrofa, pentru ca primaria sa ia masuri.
Raspunde

Cora primaritza

Acum 1 an

...la tara merge ! :)
Raspunde

Ionel

Acum 1 an

Dacă dați o tura prin parcul Cisnădiei... Acolo sa vedeți invenții... Asa a fost și anul trecut și nu sa sesizat nimeni.
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

1. Având în vedere ca podul este declarat monument istoric oare s-au luat aprobări pentru montarea de instalații luminoase? 2. De observat ar fi ca prinderea suportului metalic este făcătură cu coliere subțiri de plastic care la temperaturi cu minus devin casante.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus