Luni,
22.07.2024
Parțial Noros
Acum
27°C

Omagiu conducătorului iubit

Stimate tovarășe Eugen Iordănescu, mult iubit fiu al sibienilor, mândru strateg și cârmuitor neîntrecut, incontestabil binefăcător al societății, cu respect și umilință îmi cer scuze. Cu multă pioșenie și în deplinătatea sentimentului de regret fac apel la imensa dumneavoastră milă pentru a-mi ierta greșelile.

Orbit de faza lungă a celor care veneau în contra-direcția pe care dumneavoastră cu multă inteligență, abnegație și elan muncitoresco-capitalist ați dat-o întregii societăți, am căzut patimii criticii distructive, demolatoare, răvășitoare pentru o societate care, să spun sincer, domnule Iordănescu, nu vă merită. Nu Vă merită!

V-ați chinuit cu tovarășul Cindrea să dezvoltați județul, să treziți țăranii, muncitorii, plugarii, dar ce folos! Oamenii nu au înțeles esența, sâmburele genial care răzbătea din ideea creării unor incubatoare de afaceri. A unor parcuri industriale la marginea comunelor care gemeau de oameni calificați, de muncitori cu mânecile suflecate, comunități părăsite de tineri, dar, atenție, care la un semn ar fi venit înapoi să muncească la propășirea capitalismului în județul de unde Mihai Viteazul a pus temelia României Mari.

Stimate tovarășe Iordănescu,

Ați împins-o pur și simplu de la spate pe tovarășa Fodor să purcedeți la dificila muncă, istovitoarea sarcină de a transforma orașul. Ați călcat fiecare piatră, fiecare fir de iarbă din acest minunat oraș, pentru a sta de vorbă cu oamenii, pentru a le asculta necazurile, păsurile, îndoielile, pentru ca împreună cu întreaga comunitate să dezvoltăm un oraș nou, o nouă societate, un nou Om. Dar, vai! Din nou, clevetitorii, slaba calitate a resurselor umane, birocrația, metehnele moșierești a făcut ca totul să se năruie. Știm că v-ați rupt din prețiosul dumneavoastră timp pentru a realiza noul Sibiu, dar nu ați avut cu cine. Păcat de resursele consumate, păcat de timpul pe care, domnule Iordănescu, nimeni nu Vi-l dă înapoi.

Tovarășe,

I-ați propus tovarășei Cîmpean o genială idee de care nu numai întregul județ s-ar fi bucurat, ci întreaga țară. Nimeni nu a văzut cu atâta claritate ca dumneavoastră că un teren de la aeroport și niște clădiri care stau să cadă puteau fi transformate într-o minunată sală de nunți. Îmi cer scuze, într-un pavilion expozițional și într-un incubator de afaceri în care să intre puii galbeni și pufoși de găină și să iasă mândri titani ai dezvoltării economice de mâine. V-au cerut bani. Bani mulți. N-au înțeles nimic, tovarășe, ei trebuiau să vă plătească! Dar știm că nu vă veți opri aici. Din biroul dumneavoastră din care vegheați asupra orașului precum un vultur ce scrutează întreaga Românie de pe vârfurile Făgărașilor, veți face bine. În asta-mi e nădejdea.

Iubit conducător,

Vă mulțumesc în nume personal, dar cred că sunt în asentimentul tuturor oamenilor muncii din această urbe, să vă închin sincere felicitări pentru reușita de excepție a programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Plugarii, agronomii, crescătorii de animale, de albine, de toate viețuitoarele consumabile, bucătarii, chelnerii, producătorii, dar și consumatorii vrem să vă aducem înălțătoare mulțumiri pentru că ați ridicat încă o dată acest județ. S-a auzit de noi din Mongolia, până în New York, indiferent dacă o luați cu degetul pe hartă prin Europa sau prin partea cealaltă, se știe, se cunoaște, existăm! Ați pus bazele unei gastronomii locale, sănătoase, durabile, iar pentru asta vă suntem adânc recunoscători.

Oamenii de afaceri pe care cu multă atenție și grijă îi păstoriți vă aduc și ei mii de mulțumiri. Ați înlocuit o anostă ceremonie în care și cel mai prost om de afaceri scotea o diplomă, într-o seară memorabilă.

PS.

Un colaborator dovedit al securității a condamnat comunismul pe banii altora. Ba mai mult, propune să fie vârful de lance al unei ”mișcări serioase de condamnare a comunismului”. Individul, Eugen Iordănescu, este președintele Camerei de Comerț și Agricultură a județului, sfătuitorul de încredere al președintei Consiliului Județean, Daniela Cîmpean și al primarului Astrid Fodor, conduce Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, este cadru didactic, speaker, scriitor, jurnalist.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

vasile

Acum 4 ani

bravo, bravo, bravo un laudatio excelent pentru unul dintre cei mai mari smenari ai sibiului din istoria moderna
Raspunde

măgurean

Acum 4 ani

Superbbb...ăsta le-a sucit mintea la toți!
Raspunde

D.Campean

Acum 4 ani

#respect Alin Bratu ! Nimeni nu a descris mai plăcut pe acest domn binevoitor și îndrumător al sibienilor!
Raspunde

Alex c

Acum 4 ani

Superb.. Ma bucur ca unii jurnaliști sibieni au început sa ridice în slavi eșecurile... Îndreptați va atenția și spre primărie, CJ.. Și atunci poate se va deșteaptă și poporul sibian.
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

E mic copil pe lângă tata Meleșcanu...
Raspunde

Dandea

Acum 4 ani

Super
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus