Miercuri,
03.06.2020
Innorat
Acum
17°C

Muzeul ASTRA are nevoie de angajați noi. „Cel puțin 20-30 de oameni, pe toate palierele”

19 Decembrie 2019 22:09

Muzeul ASTRA are nevoie de angajați noi. „Cel puțin 20-30 de oameni, pe toate palierele”

Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA, a transmis recent într-o conferință de presă că instituția caută oameni pe care să îi angajeze peste tot în muzeu.

Managerul spune că în ultimii aproape 15 ani, cu toate că volumul de muncă a crescut exponențial, numărul angajaților a scăzut. Dacă în 2005 erau 220 de angajați, în acest moment sunt cu 16 mai puțini, lucru care îngreunează desfășurarea tuturor activităților instituției.

„Eu în 2005 am venit în muzeu. Erau 220 de angajați. În momentul de față sunt 204 angajați. Dar cât am crescut de atunci? Nu doar ca număr de monumente, ci ca programe, proiecte, le vedeți și le promovați. Este nevoie fie să mai aducem o resursă umană, de un număr de 20-30 de angajați am avea nevoie, fie trebuie să identificăm fonduri care să permită externalizări pe diverse paliere, unde nu mai facem față”, spune Ciprian Ștefan.
Întrebat unde anume ar fi cea mai mare nevoie de resursă umană, managerul a mărturisit că este nevoie de oameni noi în toate ariile de activitate ale muzeului. „Peste tot avem nevoie, începând cu muzeografii și terminând cu compartimentul administrativ. Dar din păcate salariile nu sunt foarte motivante, așa că nu prea avem parte de o resursă umană foarte bine calificată, conform cu cerințele Muzeului ASTRA”, a spus acesta.

Vizualizari: 2591

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus