Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
5°C

”Pauză de iarnă”. Vremea se răcește brusc, dar apoi revin temperaturile ridicate

”Pauză de iarnă”. Vremea se răcește brusc, dar apoi revin temperaturile ridicate

Va veni iarna și în Sibiu, la finalul anului, însă numai pentru câteva zile. La fel ca în toată țara, ultimele zile din 2019 vor fi cu adevărat unele de iarnă, anunță o nouă prognoză meteo emisă de ANM. Un front de aer rece va ajunge în sud-estul Europei, iar în paralel unul de aer cald, neobișnuit pentru această perioadă, va afecta jumătatea vestică a continentului. Meteorologii susțin că va ninge, iar la altitudini mari, stratul de zăpadă ar putea atinge 50 de centimetri săptămâna viitoare. „În privința precipitațiilor, vor mai apărea, la noapte, mâine și poimâine (vineri și sâmbătă n.r.). Vorbim de ninsori la munte, iar în Moldova, Transilvania, Maramureș, încet-încet, pe lângă ploi să apară și lapoviță și ninsoare treptat. Asta pentru că va pătrunde o masă de aer mai rece pe circulația aerului din nord, urmând ca în noaptea de sâmbătă spre duminică, precipitațiile sub forma de ninsoare să apară în partea de centru, est și sud-est a teritoriului, iar duminică să mai ningă în general slab în jumătatea de sud-est a teritoriului, după care precipitațiile să mai ia o pauză”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM, pentru Digi24.

Regimul termic va fi unul de iarnă. Până acum, luna decembrie ne-a adus temperaturi cu mult peste media perioadei, motiv pentru care și în acest moment, până pe 25 decembrie, vorbim de o medie climatologică de plus 3.8 față de media aceleiași perioade față de anii 1980-2010, ceea ce o situează deocamdată pe primul loc, dar va trebui să așteptăm sfârșitul lunii ca să vedem dacă va fi într-adevăr cea mai căldurosă lună din ultimii 50 de ani.

Odată cu pătrunderea aerului rece, polar, temperaturile mai scad. Revenim la un regim termic normal. Pe timpul nopților, vor apărea temperaturile predominant negative, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Sâmbătă spre duminică și duminică spre luni, vorbim de -8...-10 grade în Transilvania, până la 0 grade în zona litoralului și în capitală urmând să apară valori negative de -2 grade.

În Sibiu, în zilele următoare maxima nu va depăși 3 grade, urmând să scadă până la cel mult minus un grad în zilele de 29 și 30 decembrie. Din întâi ianuarie, vremea se schimbă din nou, maximele vor urca până la patru grade. Temperatura maximă va ajunge și la 6 grade, în prima săptămână a anului 2020.

Foto: arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2716

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Basta

Acum 4 ani

Acum 10 ani erau -25C in decembrie, iar azi ne miram la -8. Clima se schimba rapid, mult mai rapid decat previziunile, iar in stilul asta in 10 ani vom avea o planeta de nerecunoscut, cu seceta, foamete, razboaie, etc etc. Avem, doar o planeta si ar trebui sa fim mai atenti la ceea ce facem, consumam, cu ce masini umblam, etc etc. Un jeep consuma cat 3 masini mici, un gadget inutil, polueaza si tot asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus