Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Apă Canal Sibiu SA: Recomandări privind protecția contoarelor de apă împotriva înghețului

Apă Canal Sibiu SA: Recomandări privind protecția contoarelor de apă împotriva înghețului

Având în vedere temperaturile scăzute, Apă Canal Sibiu SA face câteva recomandări privind protecţia contoarelor de apă împotriva îngheţului. În cazul în care contorul este montat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei.

În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante ca vata minerală, polistiren sau textile. Asiguraţi-vă că nu deterioraţi instalaţia, apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operaţiunilor. Protejaţi de îngheţ inclusiv robinetele şi conductele de după contor. În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile vor fi închise spre a evita crearea curenţilor de aer rece. Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţă apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului.

În cazul în care constataţi că apometrul este îngheţat, apelaţi Dispeceratul "Apă Canal", tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Apă Canal Sibiu SA precizează că, potrivit prevederilor Art.8.9 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a "asigura integritatea contorului de branşament, inclusiv împotriva îngheţului" când acesta este amplasat pe proprietatea sa.

În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului, aşa cum este prevăzut la Art. 8.13 din Contractul de furnizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus