Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Investiție de patru milioane de euro: centru de sport și agrement cu teren de baschet pe acoperiș

Investiție de patru milioane de euro: centru de sport și agrement cu teren de baschet pe acoperiș

Aproape 20 de milioane de lei este valoarea unui viitor centru de agrement și sport, care – printre altele – este gândit să aibă o sală multifuncțională, dar și două terenuri de sport, dintre care unul pe acoperiș.

La subsol va fi amenajat un teren de sport mix, de 700 de metri pătrați, alături de care va funcționa și o scenă (de peste 160 de mp) și un perete de cățărat, pe lângă vestiare, grupuri sociale, depozite și așa mai departe. La nivelul parterului vor fi gradenele cu cele aproximativ 200 de locuri, dar și recepția, o zonă de pauză și depozit și grupuri sanitare. La etaj va fi amenajată sala multifuncțională (de aproximativ 200 de mp), precum și alte spații administrative și depozite, iar pe acoperiș aproape 630 de mp vor fi rezervați unui teren de baschet, ce urmează a fi închis într-o ”cutie de sârmă”, pentru ca mingile să nu poată fi pierdute în timpul meciurilor.

Sunt câteva dintre detaliile unui centru comunitar de sport și agrement, aflat în faza de întocmire a documentațiilor la Mediaș. Nu mai puțin de 19,4 milioane de lei (cu tot cu TVA) este valoarea estimată a acestei investiții, pe care Primăria Mediaș intenționează să o ridice pe terenul liber aflat pe str. Sticlei, la nr. 9 (foto principală).

Întâlniri, grupuri de lucru, tenis de masă, aerobic, fitness sau yoga sunt printre activitățile care vor putea fi derulate în viitorul centru comunitar, pe lângă sporturile care se pretează pe cele două terenuri proiectate.

Memoriul tehnic al investiției, însușit de autoritățile din Mediaș, prevede că viitoarea clădire în care va fi amenajat acest teren va avea o amprentă la sol de aproape 1.500 de mp, suprafața utilă desfășurată fiind estimată la aproape 3.900 de mp. Termenul de realizare al acestui centru este estimat la 32 de luni, dintre care opt pentru proiectare și 24 de luni, pentru execuție.

Sursa foto: Google Street View

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

biciclist

Acum 1 an

Ai uitat să scrii MEDIAȘ in titlu.
Raspunde

Parinte

Acum 1 an

Frumos. Asca ceva nu se poate face si in SIBIU??
Raspunde

Dan

Acum 1 an

N-a uitat. Intentionat a omis. Sa “prinda”.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus