Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

"Alpii Transilvaniei", pe lista New York Times a celor 52 de locuri de vizitat in 2020

"Alpii Transilvaniei" se află pe lista celor 52 de locuri de vizitat în 2020 întocmită de publicația americană New York Times. Amatorii de călătorii sunt îndemnați să se bucure de frumusețea pădurilor bătrâne din Europa, transmițând în același timp un puternic mesaj împotriva defrișărilor.

Lista este publicată anual, fiind întocmită pe baza sondării jurnaliștilor de călătorie, a călătorilor cu experiență și a profesioniștilor din industrie, care au fost întrebați: "De ce acest loc, în acest an?"

"Pentru a experimenta o bucată de sălbăticie reală fără să fie nevoie să mergeți până la capatul lumii, vizitați România. Dintre toate pădurile primare și bătrâne care mai există în Europa, 65% se află aici. Aceste păduri, în care trăiesc urși, lupi, alături de o floră și o faună incredibil de variate, pot fi întâlnite în întreaga țară, însă trebuie să vezi Carpații Meridionali, cunoscuți ca Alpii Transilvaniei, pentru o experiență completa", scrie New York Times.

Publicația recomandă vizitarea Parcului Național Domogled-Valea Cernei sau a lanțurilor muntoase Făgăraș, "mii de hectare de natură neatinsă", unde poți face drumeții, poți să mergi în camping sau poți să înoți sub cascade. Ba chiar laudă și drumurile "foarte decente" ale României, fiind menționat Transfăgărașanul, "o destinație în sine", care fac posibilă explorarea tuturor acestor oportunități, scrie ziare.com

Vezi aici intregul articol din New York Times 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

gica contra

Acum 2 ani

Transfagrasanul... Ceausescu ne-a lasat mostenire atractii turistice... Ca sa nu mai vorbesc ca ne-a lasat fara datorii externe...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus