Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

4+1. Dana Preda, candidatul surpriză pentru conducerea ULBS

4+1. Dana Preda, candidatul surpriză pentru conducerea ULBS

Directorul Departamentului Relații Internaționale al Universității Lucian Blaga, Dana Preda, și-a anunțat oficial candidatura la funcția de rector. Este al cincilea candidat la această funcție, după ce Livia Ilie, Liviu Nicolae Mihăescu, Sorin Radu și Ioan Marian Țiplic și-au anunțat această decizie de mai multă vreme.

”Atunci când pretinzi un act didactic de calitate, trebuie să îi oferi toate condițiile celui de la care ai așteptări”

Conf. univ. dr. Dana Preda susține că a luat această decizie pentru a realizat că este timpul să fie evaluate și coordonate corect toate elementele care formează ULBS: studenți, personal academic, activitate de cercetare, programe, parteneriate, infrastructură. În plus, consideră că instituția trebuie să se deschidă către lume din toate punctele de vedere. ”Cred că trebuie să revizuim și să îmbunătățim oferta educațională existentă prin introducerea unor programe de studii, inclusiv în cotutelă cu universități de prestigiu, precum și a unor programe postuniversitare de scurtă durată, care să ofere competențe specifice în concordanță cu cerințele mediului socio-economic. Este necesar totodată să investim în dezvoltarea resursei umane, în primul rând prin valorizarea personalului academic din Universitate, dar și colaborarea cu personalități din universități de prestigiu de peste hotare. Atunci când pretinzi un act didactic de calitate, trebuie să îi oferi toate condițiile celui de la care ai așteptări, iar când spun acest lucru, mă gândesc inclusiv la sprijin material pentru activitatea de cercetare. Acolo unde sunt implementate aceste deziderate, se creează acea plus valoare pe care ne-o dorim cu toții. De asemenea, infrastructura este extrem de importantă. ULBS s-a dezvoltat în mod remarcabil în ultima perioadă, dar mai avem lipsuri care trebuie remediate și care produc efecte asupra calității actului didactic. Nu în ultimul rând, cred că este necesară o creștere a vizibilității prin promovarea ofertei educaționale într-o manieră care se aibă ecou în rândul tinerei generații”, a declarat Dana Preda pentru Turnul Sfatului.

Cine e Dana Preda

Dana Preda coordonează din anul 2007 programele internaționale de tip Erasmus+, Granturi SEE, Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor (ESAYEP) și Erasmus Mundus External Cooperation Window (EMECW), în cadrul Departamentului de Relații Internaționale al ULBS.  În același timp, coordonează implementarea strategiei de internaționalizare și toate activitățile derivate din aceasta, dezvoltarea de parteneriate și de rețele de parteneriat, încurajarea procesului educațional și de cercetare, cultivarea înțelegerii interculturale și implementarea managementului de calitate la nivel instituțional.

În acest moment, universitatea are peste 280 de acorduri bilaterale cu universități din 28 de țări în cadrul programului Erasmus. În total, studenții pot aplica la 877 de programe educaționale pentru mobilitate (licență), 427 de programe de master și 107 de programe de doctorat.

Din 2011 până în 2019, a fost membru executiv al Consiliul Institutului Confucius, iar în 2010, director de consorțiu al programelor EMMA East și EMMA West. În prezent, este coordonatorul ULBS și membru fondator al ECUST Sibiu Sino-European International Business

School, prima instituție Sino-Europeană de învățământ cooperatist înființată în străinătate de către ECUST, prima școală de afaceri înființată în comun de China și România.

Cu o experiență de mai bine de 14 ani în administrația universitară și managementul proiectelor complexe, Daniela Preda este și conferențiar universitar la Facultatea de Teologie, fiind, din 2008, doctor în filologie.

CV-urile celor cinci candidați:

Dana Preda

ro Daniela Preda

Livia Ilie

Ilie Livia CV romana

Liviu Nicolae Mihăescu

CV-RoMihaescuLiviu

Sorin Radu

Radu_CV

Radu_Lista_lucrari_stiintifice

Ioan Marian Țiplic

Europass_TIPLIC_2011

Calendarul alegerilor

13-15 ianuarie – depunerea dosarelor de candidatură la funcția de rector

16 ianuarie – verificarea dosarelor de candidatură

17 ianuarie – contestații și soluționare contestații

20 ianuarie – ședință extraordinară a Senatului ULBS (doar dacă există contestații)

20 ianuarie – publicarea candidaturilor pentru funcția de rector

23 ianuarie – ședința Senatului pentru validarea noului Senat, pentru validarea candidaturilor la funcția de rector și alegerea președintelui Senatului

27 ianuarie – 1 februarie – campanie electorală pentru alegerea rectorului

4 februarie – Turul I

6 februarie – Turul II

7 februarie – Ședință a Senatului ULBS pentru validarea rezultatelor alegerilor

1 – 31 martie – desemnarea prorectorilor, concursul decanilor, alegerea reprezentantului studenților în CA

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

///

Acum 2 ani

Mai lipsea sa se inscrie DMF.
Raspunde

Barbu Mihailescu

Acum 2 ani

Cum am zis... finala intre Liviu Mihaescu si Daniela Preda = meciul dintre sorturi si sutane, faza pe universitate.
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 2 ani

Slaba oferta de la Ulbs, oameni medicori, provinciali, fără anvergură. E bine însă că există concurenta si ca nu mai candidează Bondrea.
Raspunde

*** ***

Acum 2 ani

Mult succes Dana Preda! Meritati sa castigati!
Raspunde

andreea visinescu

Acum 2 ani

mult succes tuturor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus