Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

Au crescut cazurile de suspiciune de gripă la Sibiu. 36 persoane sunt internate

Au crescut cazurile de suspiciune de gripă la Sibiu. 36 persoane sunt internate

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu anunță că numărul pacienților cu suspiciune de gripă a crescut în ultima săptămână, în majoritatea cazurilor fiind vorba de copii. În acest sens, specialiștii transmit și o serie de recomandări.

La nivel județean, numărul cazurilor cu suspiciune de gripă care s-au prezentat la medic în ultima săptămână a crescut de patru ori față de săptămâna anterioară, majoritatea bolnavilor fiind copii. „Ne aflăm, așadar, la debutul valului epidemic anual de gripă, specific pentru această perioadă a anului”, explică reprezentanții DSP Sibiu.

Cele mai multe cazuri au fost izolate la domiciliu, fără să necesite internare. Astăzi, la ora 12, erau internate în spitalele din județ 35 de cazuri de gripă, dintre care 24 la copii, arată sursa citată.

În acest sens, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Sibiu transmit o serie de sfaturi sibienilor, pentru a evita alte îmbolnăviri:

Recomandăm populației care prezintă semne de boală să rămână la domiciliu și să contacteze medicul de familie pentru recomandări. Persoanele din grupele de risc pentru forme severe (bolnavi cronici, vârstnici, persoane imunodeprimate, gravide, copii mici) sunt sfătuite să anunțe medicul de familie cât mai curând după debutul bolii pentru diagnosticare și instituirea precoce a tratamentului antiviral. Pentru persoanele nevaccinate, recomandăm în continuare vaccinarea, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și, în special, prin gripă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus