Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Protestele în Justiția sibiană se generalizează: procese amânate și la Judecătorie, solidaritate cu grefierii

Protestele în Justiția sibiană se generalizează: procese amânate și la Judecătorie, solidaritate cu grefierii

După judecătorii din cadrul Tribunalului Sibiu, și magistrații Judecătoriei Sibiu anunță că protestează prin amânarea ședințelor de judecată. Motivul este același: proiectul de eliminare a pensiilor speciale din Justiție.

Decizia de a protesta împotriva proiectului de lege referitor la eliminarea pensiilor speciale (cu excepția celor din Poliție și Armată, plus, eventual, ale sportivilor și artiștilor) a fost adoptată de către magistrații Judecătoriei Sibiu în Adunarea generală care a avut loc miercuri, 22 ianuarie. ”S-a hotărât cu majoritate de voturi adoptarea unei forme de protest în sensul amânării judecării cauzelor începând cu ședințele de judecată din data de 27 ianuarie 2020 (luni – n.r.), precum și suspendarea activității privind procedura prealabilă pe perioadă nedeterminată. Urmează ca, într-o ședință ulterioară a adunării generale, să fie reluate discuțiile în raport cu măsurile care se vor adopta în mediul legislativ”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către magistrații sibieni. Potrivit comunicatului, nu vor fi amânate cauzele care se soluționează în regim de urgență, atât în civil, cât și în penal.

Dezbaterea proiectului legislativ referitor la eliminarea pensiilor speciale (”de serviciu”, în cazul magistraților) este programată în Parlament pentru ziua de marți, 28 ianuarie 2020.

Tribunalul e alături de personalul auxiliar

Tot miercuri, 22 ianuarie, a avut loc o ședință a Adunării generale a magistraților Tribunalului Sibiu. Judecătorii acestei instanțe au fost printre primii care au decis să amâne cauzele care nu sunt urgente, protestul intrând în vigoare de miercuri. De această dată, judecătorii sibieni s-au reunit pentru a formula un punct de vedere referitor la protestele personalului auxiliar (Grefierii, grefierii arhivari, grefierii registratori, grefierii, documentariști, grefierii statisticieni și specialiștii IT), care au întrerupt lucrul timp de două ore în cursul zilei de joi. De luni, personalul auxiliar va întrerupe lucrul pe o perioadă nedeterminată, din aceleași motive referitoare la eliminarea pensiilor speciale. ”Fiind pus în discuție comunicatul de presă întocmit de Sindicatul național al grefei judiciare Dicasterial, prin care se informează despre forma de protest adoptată de personalul auxiliar din instanțe, respectiv suspendarea activității (...), aducem la cunoștința opiniei publice că magistrații acestei instanțe sunt solidari și se raliază protestului și măsurilor adoptate de personalul auxiliar din instanțe”, se arată în comunicatul transmis de către Tribunalul Sibiu redacției Turnul Sfatului.

Citește și Cea mai numeroasă categorie profesională din Justiția sibiană întrerupe lucrul: ”ni se înjumătățesc pensiile”

Reacția judecătorilor sibieni, față de tăierea pensiilor speciale: suspendă activitatea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Constitutia Romaniei :

Acum 2 ani

“Art. 16 – Egalitatea în drepturi (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.” Stimati magistrati, daca nu va convin incompatibilitatiile si interdictiile puteti renunta oricand la calitatea de magistrat si nu mai aveti nici o restrictie. Dupa magistrati trebuie sa urmeze ultimele redute: politia si armata. Toti cetatenii sunt egali si fiecare trebuie sa-si merite exact pensia pentru care a contribuit, nici mai mult nici mai putin.
Raspunde

Parvenitism

Acum 2 ani

Pai care e diferenta.. oricum nu fac nimic. Hotii sunt tot liberi, procesele oricum sunt amanate, furaciunile nerecuperate, deci unde-i problema ? Sa-i intrebe cineva pe acesti oameni de unde au casele pe care le au si masinile cu care umbla si daca e just ca un medic sa vina cu loganul la spital, in timp ce ei vin cu mercedesul. Si tot nu le ajunge, vor si pensii speciale, nu le ajunge ca oricum au pensii de mii de euro. Iar acei grefieri, multi dintre ei pot fi inlocuiti de tehnologie... asta e problema lor, de fapt.
Raspunde

Stroica I.

Acum 2 ani

Daca nu anuntau si se opreau asa pe sustache nu isi dadea nimeni seama ca nu merg instantele la ce termene de judecata avem in Romania. :)) hai, mars de aici cu pensiile speciale de TOATE felurile si bagati mai cu spor asa, ca in corporatie.
Raspunde

mihai

Acum 2 ani

Sunt altii care lucreaza in conditii muuuult mai grele si nu au si nici nu cer nicio pensie speciala. Sunteti penibili astia cu dreptul vostru la pensie nesimtita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus