Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

DSP Sibiu: 35 de cazuri de gripă, internate în spital, între care 20 la copii

DSP Sibiu: 35 de cazuri de gripă, internate în spital, între care 20 la copii

Treizeci şi cinci de cazuri de gripă sunt internate, luni, în sputalele din judeşul Sibiu , 20 fiind la copii, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. În colectivităţi au fost raportate 94 cazuri de absenteism cu suspiciune de gripă.

”La nivelul judeţului Sibiu, situaţia cazurilor cu suspiciune de gripă este comparativă cu cea de săptămâna trecută. Cele mai multe cazuri au fost izolate la domiciliu, fără a necesita internare. Astăzi la ora 12:00 erau internate în spitalele din judeţ 35 de cazuri de gripă, dintre care 20 la copii. În colectivităţi au fost raportate 94 cazuri de absenteism cu suspiciune de gripă”, a anunţat, luni, DSP Sibiu.

Sursa citată a precizat că personalul de specialitate al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu colaborează în permanenţă cu autorităţile sibiene, monitorizând aspectele legate de circulaţia virusului gripal sezonier.

”Măsurile pentru prevenirea răspândirii gripei în unităţile de învăţământ au fost aplicate conform instrucţiunilor, iar dacă va fi cazul, vor fi stabilitate recomandări suplimentare. De asemena, au fost evaluate şi stocurile de materiale sanitare din secţiile de boli infecţioase ale unităţilor sanitare din judeţ, acestea fiind în cantităţi suficiente, cu o gestionare corespunzătoare perioadei. Rămân valabile toate recomandările privind măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor şi folosirea batistelor pentru strănut sau tuse) şi respectarea unui regim de viaţă sănătos (alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare), esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi gripă, ţinându-se cont în special de evitarea oricăror aglomeraţii din spaţiile publice”, a mai transmis DSP.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu au anunţat că Gradinita Bungard este are cursuri suspendate 3 zile, fiind afectaţi 13 copii.

Un pacient în vârstă de 43 de ani, cu diagnostic de gripă confirmat de analizele de laborator a decedat la Spitalul Judeţean Sibiu.

Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

miki maus

Acum 2 ani

Ceva masuri de preventie in locurile unde se aglomereaza populatia (Supermaket, Mall etc) ? In conditiile in care instalatia de climatizare de la unele intrari de magazine sunt infecte (praf, mucegai , ciuperci si cine mai stie ce e acolo), ar trebui sa fie inchis fie magazinul , fie instalatia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus