Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Învățătoarea care și-a luat 78 de zile de concediu medical este în atenția polițiștilor sibieni

Învățătoarea care și-a luat 78 de zile de concediu medical este în atenția polițiștilor sibieni

Conducerea școlii „Radu Selejan” din cartierul Vasile Aaron se confruntă cu o situație deosebită - o învățătoare își ia concedii medicale în mod constant, câte cinci zile pe săptămână, direcțiunea neavând un ajutor legal prin care să poată angaja pe altcineva în lipsa ei. Astfel, cei 21 de elevi sunt preluați, prin rotație, de alte cadre didactice din școală sau chiar de eleve de clasa a XII-a de la Colegiul Pedagogic. Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu s-a autosesizat în acest caz. 

Învățătoarea are la momentul actual nu mai puțin de 78 de zile de concediu, luate pe sărite. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Sibiu, aceasta ar fi anunțat în repetate rânduri luni dimineața, la ora 8, prin mail, că nu poate ajunge la cursuri din motive medicale.

„Doamna la momentul actual a ajuns la 78 de zile de concediu. Acest concediu nu a fost cu zile consecutive. Anunță luni, la prima oră, că nu vine, apoi își ia de luni până vineri, sâmbătă și duminică nu își ia, iar săptămâna următoare își ia din nou de luni până vineri. Părinții sunt îngrijorați pentru soarta copiilor. Dacă ar fi concediu pe mai multe zile consecutive, am putea să angajăm altă persoană, dar în aceste condiții nu se poate, așa ne arată legislația. Suplinirea învățătoarei se face de către colegii ei și chiar de eleve de clasa a XII-a de la Pedagogic. S-a încercat în repetate rânduri să se ia legătura cu ea, dar refuză dialogul. Încercăm să facem tot ce putem pentru ca acești copilași să nu mai fie defavorizați”, explică Gheorghe Bîrză, inspector general adjunct al ISJ Sibiu, pentru Turnul Sfatului.

În acest caz s-au sesizat și polițiștii sibieni, după ce mai mulți părinți s-au prezentat în biroul șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. „Au fost la mine câţiva părinţi. Ne-am autosesizat şi am demarat verificări pentru a stabili autenticitatea sau veridicitatea acelor adeverinţe de concediu medical. Doar că acest lucru este de durată. Încă nu este un dosar penal, am demarat nişte verificări. Dacă indiciile pe care le găsim ne duc către un dosar penal, vom înregistra un dosar penal”, a declarat Tiberiu Ivancea, șeful Poliției Sibiu, citat de Agerpres.

 

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

clasa sau nu

Acum 4 ani

Indiferent daca doamna respectiva va fi acuzata oficial sau nu, tot copiii vor avea de pierdut. Nici nu ma gandesc daca mai apare prin "zona" cat se va razbuna pe copii....In asemenea conditii mi-as fi mutat copilul la alta scoala, chiar daca ar fi mai departe de casa. Poate toti parintii ar fi trebui sa procedeze la fel, astfel ca "doamna" nu ar mai fi putut sa isi ia concendiu, nemaiavand clasa si/sau post.
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Postul nu se desfinteaza odata cu plecarea copiilor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

///

Acum 4 ani

Poate e bolnava sau n-re chef sa vada niste elevi needucati///
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

prezumtie de nevinovatie a/poate a fost bolnava b/poate nu a fost bolnava oricum nu politia decide copii sint cei care sufera si dupa aia parintii/bunicii oricum micutii nu sint de vina DELOC dar si conducerea scolii a sta si a mincat seminte?
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Ati gresit poza in articol, ati pus poza cu scoala Regele Ferdinand :)
Raspunde

@@@

Acum 4 ani

In atentia politistilor ar trebui sa fie hoti, talharii, violatorii, nu o doamna care n-are chef de munca sau poate e bolnava...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus