Marţi,
26.01.2021
Innorat
Acum
0°C

O moldoveancă s-a măritat cu un sibian, pentru a putea rămâne în țară. Polițiștii au trimis-o acasă

O moldoveancă s-a măritat cu un sibian, pentru a putea rămâne în țară. Polițiștii au trimis-o acasă

O femeie din Republica Moldova a fost nevoită să se întoarcă acasă, după ce polițiștii de la Biroul pentru Imigrări Sibiu au descoperit, în 2019, că se măritase cu un medieșean pentru a putea rămâne în România. Tot anul trecut, autoritățile sibiene au asigurat managementul șederii şi rezidenței pe teritoriul României pentru 4387 de persoane.

Polițiștii de imigrări au constatat anul trecut, în județul Sibiu, o căsătorie de conveniență a unei femei cu un cetățean român. Autoritățile au refuzat așadar prelungirea dreptului de ședere al femeii, astfel că aceasta a fost nevoită să se întoarcă în Republica Moldova, explică reprezentanții Biroului pentru Imigrări Sibiu.

Potrivit aceluiași raport, în cursul anului 2019, polițiștii de la imigrări au asigurat managementul șederii şi rezidenţei, pe raza județului, pentru 4387 de persoane, dintre care 1559 de străini din state terțe, cei mai mulți venind din Republica Moldova, Turcia, Vietnam, Sri Lanka.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 912 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

Tot anul trecut au fost organizate acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 59 de străini. Împotriva străinilor aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 47 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația şi termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. De asemenea, 32 de străini au fost îndepărtați sub escortă, iar față de 19 persoane s-a dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă cuprinsă între 3 și 6 luni, transmit autoritățile.

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus