Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Casa Eficientă Energetic 2020: Românii ar putea cere bani pentru sisteme de încălzire, iluminare și izolație termică

Casa Eficientă Energetic 2020: Românii ar putea cere bani pentru sisteme de încălzire, iluminare și izolație termică

Cei care doresc să-și îmbunătățeacă locuințele din punct de vedere energetic ar putea primi până la 15.000 de euro din partea statului, printr-un nou program anunțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Acești bani ar putea fi folosiți pentru achiziționarea de centrale pe peleți, ferestre izolante, leduri sau panouri solare.

Programul Casa Eficientă Energetic ar putea demara, pentru prima dată, în decursul acestui an, potrivit unei declarații a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor. Prin intermediul acestui program, AFM ar putea finanța cu până la 15.000 de euro o locuință, scrie avocatnet.ro

“Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari”, a precizat ministrul Mediului.

Programul Casa Eficientă Energetic ar urma să finanțeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică. Mai mult, programul s-ar putea adapta la ceea ce îi lipsește fiecăruia. Asta înseamnă că cei care vor să își eficientizeze energetic locuințele vor putea cumpăra fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

Programul nu se adresează numai persoanelor fizice. Instituțiile publice ar putea accesa și ele fonduri pentru achiziționarea de echipamente eficiente energetic. Pentru acestea, bugetul va fi separat și este calculat la 384 de milioane de lei.

În trecut s-au mai desfășurat programe similare. Unul dintre acestea s-a desfășurat inclusiv în 2019 și s-a numit Casa Verde. Prin intermediul acestuia, statul român finanța instalarea de sisteme fotovoltaice, pentru generarea de energie electrică din surse total ecologice. Un altul, numit Casa Verde Plus, viza achiziționarea materialelor izolatoare organic-naturale, pentru a reduce consumul energetic al clădirilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

GEORGESCU Rica

Acum 2 ani

Unde putem să obținem informații.
Raspunde

CIOLTAN MARIA

Acum 2 ani

Cum putem obtine informatii despre perioada de inscriere on program, conditii, etc?
Raspunde

Anonymus

Acum 2 ani

de ce nu scrieti in material unde se poate informa cine este interesat: un link ceva sau locatia unde se pot cere informatii suplimentare...
Raspunde

Gramescu Mircea

Acum 2 ani

Unde ne putem adresa pt panouri fotovoltaice la casă,,ce documente trebuie să depunem?
Raspunde

Andreea

Acum 2 ani

Cum se acceseaza fondurile ptr centrala pe peleti?
Raspunde

Iulia

Acum 2 ani

Bună ,noi am izolat acoperișul si fatada la casa cu vata bazaltica si la vara vrem să punem o centrală pe peleti, acesta se încadrează la casa verde?
Raspunde

Melos Negros

Acum 2 ani

Centrala pe peleți se încadrează sigur în programul "Casa eficienta energetic" de anul ăsta (2020).
Raspunde

angelica

Acum 2 ani

Cine ne poate da mai multe informatii?
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

link: https://www.afm.ro/casa_verde-pf.php
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus