Miercuri,
21.10.2020
Innorat
Acum
3°C

ULBS explică ce s-a întâmplat la alegeri. ”Nu s-a înregistrat reclamația niciunei persoane cu drept de vot”

16 Februarie 2020 21:18

ULBS explică ce s-a întâmplat la alegeri. ”Nu s-a înregistrat reclamația niciunei persoane cu drept de vot”

O secție de votare s-a închis mai repede decât ar fi trebuit, dar nimeni n-a depus nicio reclamație că n-a mai putut vota. Transportul unei urne s-a făcut cu o mașină a ULBS, iar membrii secției de votare au urmărit automobilul cu mașinile lor personale. Iar al doilea tur al alegerilor s-au desfășurat conform regulamentului. Președintele Biroului Electoral al Universității, Conf. univ. dr. ing. Eugen Avrigean a răspuns întrebărilor adresate de Turnul Sfatului referitoare la problemele reclamate de doi candidați la funcția de rector, în urma primului tur al alegerilor.

Rămâne neelucidată situația prin care s-a reușit modificarea regulamentului de organizare a alegerilor cu câteva ore înaintea votului, fără ca Senatul ULBS să se întrunească într-o ședință, votul fiind acordat on-line, cel mai probabil prinintermediul unui grup de  WhatsApp.

Alegerile din cadrul ULBS au fost validate, iar până la sfârșitul lunii martie noul rector, Sorin Radu,  va trebui să-și formeze echipa alături de care va conduce universitatea.

De ce au fost închise secțiile de votare înainte cu 30 de minute înainte de ora stabilită prin regulamentul de organizare al alegerilor?

Secțiile de votare nr. 1 și 2 au fost închise la ora stabilită în Procedura desfășurării alegerilor rectorului ULBS, iar secția de votare nr. 3 care și-a desfășurat activitatea în clădirea Facultății de Drept, a fost închisă cu câteva minute mai devreme înaintea orei prevăzută în procedură. Din cercetarea efectuată rezultă că nu s-a înregistrat reclamația niciunei persoane cu drept de vot, iar din înregistrările video a rezultat că Biroul Electoral al Secției de votare nr. 3 a ajuns în sediul rectoratului la ora 19.45, fapt ce demonstrează indubitabil că secția de votare s-a închis cu câteva minute înainte de ora stabilită.

Această faptă nu a influențat și nu putea influența rezultatele alegerilor consemnate în procesul-verbal încheiat în urma alegerilor din turul I, întemeiat și pe modul de distribuție a voturilor pe cei cinci candidați înregistrați la secția de votare respectivă.

De ce urnele de voturi nu au fost însoțite de președinții și membrii secțiilor de votare de la secțiile de vot în clădirea rectoratului, unde au fost apoi numărate?

Transportul urnei Secției de votare nr. 1 s-a efectuat în condițiile de securitate, urna fiind însoțită de președintele și membrii secției, precum și de un membru al Biroului Electoral al Universității.

Cu privire la transportul urnei Secției de votare nr. 3 precizăm că, din cercetarea efectuată a rezultat, fără echivoc, că transportul urnei s-a efectuat în condiții de securitate, cu mijloc de transport al ULBS alocat cu această destinație, însoțită de conducătorul auto, de doi membri ai birourilor electorale și de către ceilalți membri ai Biroului Electoral al Secției de votare nr. 3, aflați în autoturismele proprietate personală care s-au deplasat în urma mijlocului de transport al ULBS. Suplimentar, subliniem faptul că urnele de vot de la cele trei secții de votare au fost deschise în fața celor cinci candidați prin verificarea și înregistrarea stării sigiliului, constatându-se starea intactă a acestuia.

Cum s-a realizat al doilea tur de scrutin cu doi candidați, când în regulamentul inițial de organizare al alegerilor nu se prevedea acest lucru?

Turul de scrutin din data de 06.02.2020 pentru alegerea rectorului ULBS s-a desfășurat în conformitate cu Regulamentul de desemnare a rectorului și cu Procedura aferentă, aprobate de Senatul universitar, în vigoare la data alegerilor. Despre acest subiect s-a mai scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2020/02/12/alegerile-din-ulbs-contestate-o-sa-va-raspunda-la-intrebari-daca-exista-transparenta/

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus