Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Campanie de recrutare. Școlarizare, cazare, hrană şi asistenţă medicală gratuite pentru cei care vor o carieră militară

Campanie de recrutare. Școlarizare, cazare, hrană şi asistenţă medicală gratuite pentru cei care vor o carieră militară

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal Sibiu se află în plină campanie de recrutare a tinerilor dornici de a urma cursurile unei instituţii militare de învăţământ superior sau postliceal.  Campania de recrutare se adresează elevilor din anii terminali şi absolvenţilor învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de până la 26 de ani pentru învăţământul superior, respectiv până la 28 de ani pentru învăţământul postliceal, transmite Florin Șchiau, ofiţer de relaţii publice al Centrului militar zonal Sibiu.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile de învăţământ prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, mai arată sursa citată.

Cei interesați pot urma studii universitare de licenţă în una din instituţiile militare de învăţământ superior, astfel:

  • Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu– termen limită de înscriere 27.03.2020, pe un număr de 208 locuri;
  • Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov– termen limită de înscriere 20.03.2020, pe un număr de 100 locuri;
  • Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa– termen limită de înscriere 20.03.2020, pe un număr de 98 locuri;
  • Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” Bucureşti– termen limită de înscriere 20.03.2020, pe un număr de 148 locuri;
  • Institutul Medico-Militar– termen limită de înscriere 27.03.2020, pe un număr de 46 locuri;
  • Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti– termen limită de înscriere 03-03.04.2020, pe un număr de 7 locuri.

Pentru învățământul postliceal militar pentru formarea maiştrilor militari și a subofițerilor în activitate, candidații au la dispoziție următoarele opțiuni:

  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti– termen limită de înscriere 24.04.2020;
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Buzău– termen limită de înscriere 10.04.2020 (maiștri militari) respectiv 15.04.2020 (subofițeri);
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa– termen limită de înscriere 10.04.2020;
  • Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică Sibiu– termen limită de înscriere 24.04.2020 (maiștri militari) respectiv 08.05.2020 (subofițeri).

Pentru o informare detaliată privind criteriile de selecție şi documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere, tinerii sibieni interesaţi, sunt aşteptaţi la sediul Biroului informare-recrutare Sibiu (Calea Dumbrăvii, nr. 28) sau la telefon 0269244712, unde consilieri specializați  în domeniul profesiei militare îi vor sprijini, orienta şi îndruma pentru ca alegerea lor să fie în cunoştinţă de cauză.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Teo

Acum 4 ani

Acestia sunt viitorii beneficiari de pensii speciale.Este vremea ca privilegiile introduse de-a lungul timpului de guvernele psd, in ce priveste pensionarea anumitor categorii sociale, sa inceteze.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus