Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Plus Sibiu despre sloganul Fundației Comunitare: Poate fi un țel pentru orice primar al Sibiului

Plus Sibiu despre sloganul Fundației Comunitare: Poate fi un țel pentru orice primar al Sibiului

Liderul Plus Sibiu, Raul Apostoiu, răspunde într-un comunicat de presă Fundației Comunitare Sibiu, după mica neînțelegere apărută în presă pe tema sloganului ”O comunitate vie, în orașul din care n-ai mai pleca”.

Redăm mai jos mesajul transmis public de Raul Apostoiu:

”Mulțumesc tuturor persoanelor care îmi atrag atenția cu privire la anumite aspecte ale prezenței mele publice. Este important ca întotdeauna să ai un partener civic care să „te tragă de ureche" când este cazul. Sloganul creat și folosit de Fundația Comunitară Sibiu: „O comunitate vie, în orașul din care n-ai mai pleca” poate fi un țel pentru orice primar al Sibiului. Mulțumesc Fundației Comunitare, cât și lui Ciprian Ciocan pentru această atenționare. Vă felicit pentru munca depusă și că vă protejați această muncă. Consider că fiecare are lucruri de învățat și sunt convins că acest proces de învățare nu se oprește niciodată. Voi lucra împreună cu echipa de comunicare pentru a crea mesaje cât mai originale și potrivite pentru societatea noastră.

Totodată, consider că viziunile bune pot fi și trebuie sa fie împărtășite de cât mai mulți oameni, pentru ca acestea să aibă succes. Mulți membri ai Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) provin din organizații ale societății civile. Împreună cu ei, sunt unul din sibienii care apreciază aceste valori și își doresc să construim aici o comunitate puternica, activă și plină de sens, iar copiii noștri sau chiar unii dintre noi să nu mai simtă nevoia de a pleca în altă parte.

Pentru a atinge acest deziderat, cred că trebuie sa fim preocupați cu prioritate de lucrurile care nu s-au întâmplat în urbea noastră și de identificarea motivelor care ne-au împiedicat să le realizăm:

De ce avem, într-un oraș de frunte al Europei, cartiere fără transport în comun și fără utilități elementare?

De ce Zona Metropolitană Sibiu nu mai este pe agenda autorităților locale, deși realizarea ei ar rezolva multe din problemele orașului și a localităților învecinate?

De ce păstrăm ani la rând excedent bugetar, când cetățenii orașului reclamă nevoi comunitare nerezolvate și servicii publice nesatisfăcătoare?

De ce administrația locală plătește dobânzi la credite contractate pentru lucrări, când orașul are excedent bugetar?

De ce nu putem avea un oraș la standarde europene din punct de vedere al nivelului de salubrizare?

De ce cad pe noi zidurile cetății, monumentele istorice și ornamentele cladirilor centrale, când acestea ar trebui să fie mândria sibienilor și nu rușinea lor?

De ce avem un centru comercial (mall) în mijlocul orașului care paralizează traficul la orele de varf, incomodând astfel serviciile de ambulanță?

De ce nu am reușit relocarea stadionului municipal într-o zona potrivită?

De ce Sibiul nu a construit până acum un complex sportiv prin accesarea de fonduri europene?

De ce Sibiul nu are până la ora actuală un număr rezonabil de parcări multietajate?

Acestea și încă altele, nefiresc de multe întrebări, își așteaptă răspunsurile. Vom face tot ce stă în puterea noastră să le rezolvăm, împreună cu societatea civilă, cu actori politici și cu cetățenii municipiului Sibiu.

Raul Andrei Apostoiu

Președinte PLUS Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asaniciodata

Acum 4 ani

Feriți va de Aposto...li mincinoși! Sunt flămânzi și stau la pândă pentru scaune nu pentru oameni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus