Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Continuă lucrările de modernizare pe strada Podului

Continuă lucrările de modernizare pe strada Podului

Continuă lucrările la rețeaua de transport și distribuție a apei pe strada Podului, o investiție inițiată de SC Apă Canal SA în 2019. În perioada următoare aceste lucrări vor genera o serie de restricții în trafic:

  • În perioada 29 februarie – 1 martie se va lucra pe tronsonul dintre str. Irisului și str. Flacăra. Circulația auto va fi închisă total pe acest tronson în perioada menționată, afectând inclusiv traseele de transport public. Autobuzele 10 și 118 nu vor circula pe acest tronson de sâmbătă, 29 februarie, ora 8.30 și până duminică, 1 martie, ora 12, oprindu-se la capătul Căii Gușteriței. De asemenea, în această perioadă, un autobuz va asigura legătura dintre stația Smârdan și IRMES, programul de circulație fiind disponibil pe tursib.ro
  • În perioada 7 – 8 martie se va lucra pe tronsonul dintre str. Oltețului – str. Flacăra. Și acest tronson se va închide circulației, o posibilă rută ocolitoare fiind străzile P. I. Ceaikovski și Mr. Octavian Niță.

De asemenea, în perioada 16-27 martie se vor efectua lucrări la rețeaua de canalizare menajeră de pe strada Podului, în zona intersecției cu strada Pinului, pe un tronson scurt. În cazul acestor lucrări circulația nu se va opri, dar o bandă de circulație de pe acest tronson va fi restricționată.

Lucrările de modernizare a carosabilului, a trotuarelor, a iluminatului public și a zonelor verzi vor începe din data de 15 martie, acesta fiind un proiect separat, finanțat din fonduri europene, investiția însumând o valoare de 15,34 milioane de lei. În următoarele 12 luni se vor efectua următoarele lucrări și amenajări:

  • lucrări de modernizare a iluminatului public, a canalizației metropolitane, precum și a canalizării pluviale pe tronsonul dintre fabrica de cărămidă și strada Ștefan cel Mare
  • modernizarea carosabilului și a podețelor,
  • amenajarea de parcări
  • amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi,
  • amenajarea de piste mai sigure pentru biciclete, în dublu sens, separate de carosabil fie prin borduri, fie prin delimitatoare, în funcție de tronson și lățimea disponibilă.

Lucrările se vor desfășura etapizat, pe tronsoane scurte pentru a afecta cât mai puțin traficul. Primul tronson care intră în lucru din 15 martie este cel dintre fabrica Wienerberger și strada Ștefan cel Mare. În primă fază circulația nu se va închide pentru că se va lucra la canalizarea pluvială, rețelele fiind amplasate în zona verde de lângă carosabil.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus