Luni,
27.09.2021
Innorat
Acum
16°C

VIDEO/ Hornul unei case de pe Strada Lungă a luat foc

VIDEO/ Hornul unei case de pe Strada Lungă a luat foc

Incendiu la hornul unui imobil de pe  strada Lungă din Sibiu. Pompierii s-au deplasat la fața locului și au lichidat focul. În urma acestui incident, ISU face apel către sibieni să respecte o serie de măsuri care pot preveni astfel de evenimente.

Un apel la numărul unic de urgență 112 a anunțat că de la o casă situată pe Strada Lungă din Sibiu se degajă fum din mai multe locuri. ISU a trimis la fața locului două echipaje de pompieri militari și un echipaj de prim-ajutor calificat Smurd SMURD pentru localizarea și lichidarea acestuia. Din fericire, când au ajuns pompierii, au constatat că ardea doar funinginea din interiorul hornului. Focul a fost stins, nicio persoană nu a fost rănită și nu au existat alte probleme, după cum anunță reprezentanții ISU. Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum necurățat. Pentru a preîntâmpina evenimente similare, care pot uşor degenera şi se pot transforma în adevărate tragedii, pompierii reamintesc sibienilor o serie de măsuri:

–coşurile şi burlanele pentru evacuarea fumului vor fi întreţinute şi curăţate periodic, cel puţin o dată pe an, de către o persoană autorizată;

– coşurile de fum din cărămidă tencuită vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor, prin îngroşarea zidăriei coşurilor, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se va introduce un strat termoizolant;

– nu este permis ca în construcţia coşurilor de fum să fie încastrate elementele combustibile ale acoperişului, planşeului etc.

WhatsApp Image 2020-02-29 at 16.51.01

Pompieri

 

Incendiu 2

 

 

 

Vizualizari: 1476

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Maestrul Cosar

Acum 1 an

Cand mai aveti o astfel de situatie turnati 1-2l de otet pe horn si acesta se va stinge in 30 de secunde. Spor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus