Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

VIDEO Un cântec despre București, scris de un sibian. ”Orașul ăsta e defect”

VIDEO Un cântec despre București, scris de un sibian. ”Orașul ăsta e defect”

A lăsat Sibiul pentru București, în anul 2018. A scris câteva versuri legate de această experiență, iar după doi ani de când a plecat de acasă le-a pus și pe muzică.

Piesa „Un ardelean în București” vorbește cu mult umor despre diferențele dintre sibieni și bucureșteni. ”Ei spun ora doua, nu spun ora doi / Mai spun si pă in loc de pe ? Dar ce contează, câtă vreme pot să cânt?”, a scris sibianul. ”Pietonii pe roșu, dar eu aștept / Se uită ciudat, li se pare suspect / "De unde ești, băiete?" / "Sunt din Sibiu" / "E tare frumos la voi!"”, sunt versuri din cântecul sibianului.

La începutul anului 2018, Sergiu Bolotă s-a mutat la București, deși până atunci nu se gândise nicio secundă la ideea de a pleca din Sibiu. ”Acum câțiva ani spuneam că nici în ruptul capului nu mă voi muta în București. Continuarea o știți: imediat se fac trei ani de când locuiesc în capitală. Viața e imprevizibilă, mai ales când îți urmezi visurile. Dacă tot am lăsat Sibiul pentru București (și nu a fost ușor), am zis să nu stau degeaba, ci să scriu o piesă despre asta. Așa că melodia e gata, clipul la fel, share-ul e binevenit!”, spune sibianul.

Sergiu a concurat și în competiția internă pentru reprezentarea României la Eurovision, în anul 2019 și a ajuns până în fazele superioare ale competiției cu piesa ”Every Little Thing”. Primul său single, We Were Young , l-a lansat în 2017. Melodia a fost difuzată în țări precum Marea Britanie, Olanda și Estonia.

Piesa ”Ardelean în București” este un remake al piesei „Enghishman in New York” și a fost lansată în această săptămână, având pe Youtube peste două mii de vizualizări.

https://youtu.be/N8t2hzyB1dA

 

Versurile melodiei:

Din Valea Aurie am venit aici Din suburbie, din Sibiu Am prins curaj cand Klaus nu a fost invins Si-am decis destinul sa mi-l scriu

Intai Floreasca, apoi Obor si-acum Crangasi Si peste tot unde voi sta Voi continua sa rad, sa cant si sa compun Pana cand toata tara va canta

Oo, sunt un ardelean Sunt un ardelean cam lent Sunt un ardelean in Bucuresti

Prima greseala a fost sa spun chiar in direct "Orasul asta e defect" "De ce mai stai, de ce nu pleci acum de-aici? Te asteapta al tau Sibiu perfect!"

Oo, sunt un ardelean Sunt un ardelean cam lent Sunt un ardelean in Bucuresti Oo, sunt un ardelean Sunt un ardelean cam lent Sunt un ardelean in Bucuresti

Pietonii pe rosu, dar eu astept Se uita ciudat, li se pare suspect "De unde esti, baiete?" "Sunt din Sibiu" "E tare frumos la voi!"

Ei spun ora doua, nu spun ora doi Mai spun si pă in loc de pe Dar ce conteaza, cata vreme pot sa cant? Hai sa mai intru o data in refren

Oo, sunt un ardelean Sunt un ardelean cam lent Sunt un ardelean in Bucuresti Oo, sunt un ardelean Sunt un ardelean cam lent Sunt un ardelean in Bucuresti

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un om normal

Acum 4 ani

ce sa zic! cover-dar ce zic cover- copie dupa Sting-Alien in New York. Muzica, idee, chiar si text pe ici pe colo. Ceva original n-aveti de promovat?
Raspunde

Andrei Stan

Acum 4 ani

Este un cover remake postat cu licenta si legal. Vrei originalitate? Cauta-i celelalte piese.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tudor N.

Acum 4 ani

Trebuie ca-i o zi fara multe stiri ca sa justifici publicarea unui articol despre un cantec plictisitor, insipid.
Raspunde

Mario Bertolucci

Acum 4 ani

You must be fun at parties
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Orasul ala este intradevar defect si majoritatea oraselor romanesti sunt, insa nici la noi nu merg treburile mai bine. Laude desarte
Raspunde

Un simplu om cu credință în Dumnezeu !

Acum 4 ani

Fain cântec
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus