Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-5°C

Anunț oficial: Toate școlile din România închise din 11 martie

Anunț oficial: Toate școlile din România închise din 11 martie

Autoritățile de București au luat decizia ca toate școlile din România să fie închise oficial începând cu 11 martie, până în data de 22 martie.

Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în urma consultărilor de astăzi, care au durat câteva ore. În funcție de evoluția cazurilor de coronavirus, suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar ar putea fi prelungită. Inițial se vorbea de închiderea școlilor și grădinițelor până la Paști.

”Este o măsură cu caracter preventiv. Vrem să vedem evoluția bolii, numărul de cazuri, iar grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea la școală”, a declarat premierul Ludovic Orban.
Orban a explicat că decizia este luată pentru 8 zile pentru a vedea evoluţia în ceea ce priveşte numărul de diagnostice.
”Îndemn la calm, la un comportament rațional și la responsabilitate individuală”, a mai spus premierul.
”Vor fi închise toate instituțiile de învățământ preuniversitar, atât de stat, cât și cele private: grădinițe, școli, licee, postliceale”, a completat și ministrul educației, Monica Anisie.

Anunțul vine după ce Ministerul Educației a suspendat deja toate olimpiadele școlare județene și competițiile sportive, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Monica Anisie.

“Am decis suspendarea tuturor olimpiadelor școlare și concursurilor sportive, vorbim deocamdată de etapele județene și vedem cum evoluează lucrurile până la naționale. Dar să suspend cursurile școlare, eu nu pot face asta acum. Numai comitetul de criză poate lua această decizie”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Monica Anisie.
Reamintim că  două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate luni, în România, bilanţul ajungând astfel la 17 persoane infectate, cinci fiind deja externate.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, cel de-al 16-lea caz este o femeie de 73 de ani din Buzău. Cel de al 17-lea caz este un bărbat de 60 de ani din Bucureşti, acesta fiind al treilea caz înregistrat în Capitală. Până acum cinci pacienţi au fost externaţi, iar în spital mai sunt 10, toți în stare bună.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus