Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Bilanț coronavirus. 29 de persoane infectate, în România

Bilanț coronavirus. 29 de persoane infectate, în România

Actualizare marți ora 21.15 Grupul de Comunicare Strategică raportează un nou caz de coronavirus în Bucureşti, o femeie de 47 de ani. Este cazul cu numărul 29 la nivel naţional.

Actualizare marți ora 20.30  Grupul de Comunicare Strategică raportează încă trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus confirmate, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 28 la nivel naţional.

Potrivit sursei citate de Agerpres,  cele trei cazuri sunt un bărbat de 57 ani care s-a întors luni din Italia şi se află în carantină în Arad, o femeie de 26 ani din Hunedoara şi un tânăr de 37 de ani internat în Spitalul de boli infecţioase din Reşiţa - contact al unei persoane infectate.

Știre inițială. Grupul de Comunicare Stategică a anunțat marți opt noi cazuri de infectare cu COVID-19. Toate cazurile confirmate marți sunt în București, la persoane care au avut contact cu bărbatul de 60 de ani internat la spitalul Dimitrie Gerota sau care au călătorit în Israel, Germania sau Marea Britanie.

Numărul total ajunge la 25 de persoane infectate, pe teritoriul României.

Astăzi, 10 Martie, la nivelul județului Sibiu sunt 141 persoane izolate la domiciliu, transmit reprezentanții ISU Sibiu. De asemenea, în ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a primit patru apeluri pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la aspecte referitoare la Coronavirus.

Pe raza județului Sibiu sunt două persoane aflate în carantină și nu există nicio persoană pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID-19. Au fost transmise până în acest moment un număr de zece recoltări cu răspuns negativ, mai precizează sursa citată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică le reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus