Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Coronavirus. Costache: suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa sau Spania

Coronavirus. Costache: suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa sau Spania

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, afirmă că scenariul 2 luat în calcul referitor la COVID 19 reprezintă "o fază de transmitere sporadică în comunitate" şi în momentul de faţă România este "departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa sau Spania".

"Deci suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franţa sau Spania, nu mai vorbim de Coreea de Sud. În momentul de faţă, vreau să repetăm cifrele: avem 25 de pacienţi diagnosticaţi, sunt cinci care sunt deja vindecaţi cu tratamentul antiretroviral specific care se practică, e un tratament inovativ. De asemenea, este foarte important că, dintre cei 20 care sunt internaţi în momentul de faţă, toate sunt forme uşoare ale bolii, nu există niciun pacient intubat. Există 107 persoane în carantină şi 11.000 care sunt izolate la domiciliu. Avem constituită această bază de date interactivă, cu tot ce înseamnă DSP, spitale judeţene şi o cameră de comandă la Ministerul Sănătăţii, pentru a putea reacţiona în timp real şi a putea optimiza stocurile, deci tot ce înseamnă măşti, echipamente de protecţie, biocide, ventilatoare", a afirmat Costache, citat de Agerpres.

El a declarat că în cursul zilei a avut loc o videoconferinţă împreună cu reprezentanţii Comisiei de terapie intensivă a Ministerului Sănătăţii, cu toate spitalele din ţară şi cu Direcţiile de Sănătate Publică pentru pregătiri în cazul trecerii la următoarele scenarii.

"Este important să fim foarte bine pregătiţi şi să nu întârziem foarte mult, prin măsuri", a adăugat Victor Costache.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a declarat că scenariul 2 luat în calcul referitor la COVID19 presupune "pregătiri suplimentare" din partea autorităţilor în ceea ce priveşte reţeaua medicală şi i-a cerut ministrului Sănătăţii să ofere "explicaţii simple" pe înţelesul cetăţenilor.

"Cred că trebuie câteva explicaţii simple, ca să înţeleagă lumea că nu s-a întâmplat nimic, doar că noi trebuie să facem nişte pregătiri suplimentare în ceea ce priveşte reţeaua medicală, nu există alte consecinţe", a declarat Orban, marţi, în şedinţa de Guvern.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

China 2

Acum 2 ani

Suntem foarte aproape..... priveste hoardele de inconstienti care forteaza granitele.... romani !
Raspunde

Marcu

Acum 2 ani

Clar, la numarul de testari facute in Romania sigur ca suntem departe. Nu se testeaza ca sa avem cifre bune...
Raspunde

carcotasuli

Acum 2 ani

Ei, acum dovediti ca sunteti bun de ministru, dle Costache, nu doar de chirurg eminent cu bani gramada!
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Suntem inca departe, dar atat de aproape. Daca nu se respecta conditiile de carantina si izolare, pe langa igiena si evitarea locurilor aglomerate o sa ajungem in top. Avand in vedere ca suntem la fel de civilizati precum spaniolii sau italienii, nu o sa se omoare lumea sa respecte chestiuni de bun simt si o sa ajungem in situatia lor. Daca este soare weekendl asta, o sa fie terasele pline :)
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

In Romania unde flegma pe trotuar face concurenta chistoacelor si rahatului de caine, unde spalatul este chestia aia pe care ai facut-o "recent", unde copii invata de la adulti ca e ok sa bei din aceeasi sticla cu toti prietenii si unde educatia sexuala bate educatia pentru sanatate si igiena, in tara asta nu are cum sa se intample ce se intampla in Italia sau Germania, nu... Asa este, la noi se poate intampla mult, mult mai rau.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus