Marți,
19.08.2025
Partial Noros
Acum
22°C

Reacțiile restaurantelor sibiene, în fața coronavirusului: „Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clientela”

Reacțiile restaurantelor sibiene, în fața coronavirusului: „Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clientela”

Cafenelele și restaurantele din Sibiu iau măsuri suplimentare în această perioadă, pentru a evita pe cât posibil răspândirea infecțiilor, îndeosebi a coronavirusului. Vase spălate la temperaturi mai ridicate și dozatoare de dezinfectant și chiar selectarea clientelei sunt doar câteva din măsurile care au fost aplicate deja la câteva dintre localurile din oraș.

Măsurile luate de localurile din Sibiu privesc în mare parte igienizarea mobilierului și a barului de mai multe ori pe zi, dar și cea a angajaților, pentru acest lucru având mereu la dispoziție dozatoare cu dezinfectant.

„Întregul restaurant, inclusiv barul, este igienizat de două ori mai mult în această perioadă. Angajații au mai multă grijă la igiena personală – spălat pe mâini, față – mesele sunt dezinfectate cu soluții mai puternice și întregul local deopotrivă, atât în timpul programului, cât și după. De asemenea, vasele și tacâmurile sunt spălate la mașină, la o temperatură mai ridicată”, spune Andrei Tonca, din partea restaurantului Lili’s.
„Folosim dezinfectant, spirt, soluții de igienizare, așa cum o făceam și până acum. Noi am pus întotdeauna un accent deosebit pe curățenie, așadar pentru noi nu este un efort ieșit din comun. De asemenea spălăm vasele la temperaturi mai ridicate”, spune și Olivia, din partea Pizza by Tango.

La Nod Pub, angajații au fost de asemenea instruiți să nu primească în local persoane care prezintă simptome de gripă și răceală. Totodată, igienizarea cafenelei se face atât în timpul zilei, cât și seara, cu mult mai multă atenție.

„Deja e criză de soluții dezinfectante pe piață. Firma cu care lucrăm noi nu are să ne facă plinul momentan. Avem dezinfectant la baie, ca și până acum, iar angajații au și ei sticla personală de soluție dezinfectantă. Ce facem în plus e faptul că seara dezinfectăm mult mai bine totul. Aseară, spre exemplu, angajații au stat până la 2 noaptea și au făcut totul. Folosim o soluție pe bază de alcool pur cu care facem dezinfectarea, inclusiv a clanțelor, nu doar a meselor. I-am rugat de asemenea ca în cazul în care în locație intră persoane care tușesc, strănută sau se simt rău, angajații să le poftească să părăsească localul. Deocamdată nu avem în vedere închiderea localului, însă dacă situația o va impune, o vom face”, explică reprezentanții localului.

dezinfectant localuri3

În cazul în care cazurile de infectare cu coronavirus se vor înmulți în următoarele zile, reprezentanții localului au în vedere inclusiv scăderea numărului de mese și scaune. „O să scoatem din mese, ca să mărim distanța între ele și să asigurăm un spațiu sigur pentru cei care ne trec pragul, iar la intrarea în cafenea vom amplasa dozatoare de soluție dezinfectantă, cu rugămintea ca oricine, înainte de a intra, să le folosească”, transmit Anda și Cătălin Cornăcel, din partea Nod Pub.

În anumite localuri, numărul clienților a scăzut vertiginos în ultimele zile. Acesta este și cazul restaurantului Piano. „Am observat că în ultimele zile ni s-a înjumătățit clientela. Mulți comandă la pachet. Noi am luat toate măsurile de igienizare necesare și ne dorim ca toți cei care doresc să ne treacă pragul să fie siguri de faptul că totul se face ca la carte și nu trebuie să le fie teamă”, explică reprezentanții restaurantului sibian.

dezinfectant localuri2 dezinfectant localuri4

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Calin

Acum 5 ani

„Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clientela” ... pe baza la ce ? Pe ala care e baut il vezi si nu`l servesti .. pe ala bolnav de "coronavirus" cum il vezi ? Hai ba .. deja o dam in diverse ,, inchideti restaurantele cu totul pentru toata lumea in cazul asta ... dar puteti ? Fomistilor si avarilor ... Vai de pielea voastra .
Raspunde

proton

Acum 5 ani

Ca sa nu va mai obositi cu selectarea clientelei, nu mai intru in restaurant anul acesta !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus