Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

ACTUALIZARE Coronavirus. Primele măsuri din instanțele sibiene: nu mai este permis contactul fizic cu documentele din dosar

ACTUALIZARE Coronavirus. Primele măsuri din instanțele sibiene: nu mai este permis contactul fizic cu documentele din dosar

Pentru a limita efectele epidemiei generată de noul coronavirus, Tribunalul și Judecătoria Sibiu au instituit o serie de prime măsuri, care includ și interdicția contactului fizic cu documentele din dosarele aflate pe rol.

Actualizare 17:00. Reprezentanții Judecătoriei au decis să suspende activitățile de judecată de joi, 12 martie, până pe 31 martie 2020, perioadă în care termenele de judecată deja stabilite vor fi preschimbate pentru luna următoare. ”Se exceptează cauzele urgente, atât în materie civilă, cât și în materie penală, astfel cum acestea au fost stabilite prin anexă la hotărârea adoptată și vor fi aduse la cunoștința publicului prin afișare pe pagina de internet a instanței, disponibilă pe portalul instanțelor de judecată”, au mai decis judecătorii în cadrul Adunării generale care a avut loc în cursul zilei de miercuri. În cazul actelor de procedură, judecătorii recomandă ca acestea să fie trimise prin fax (02692111314) sau în format electronic, la adresa jud.sibiu@just.ro

Știre inițială

Măsurile care au fost stabilite la nivelul celor două instanțe din municipiul Sibiu intră în vigoare de joi, 12 martie, și au fost luate ca urmare a fluxului ”foarte mare de persoane care accesează sistemul de justiție”, după cum se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către reprezentanții Tribunalului Sibiu.

În primul rând, accesul în sălile de judecată înaintea începerii ședințelor este interzis. La ora 09:00 a fiecărei zile, în sălile de judecată vor intra doar judecătorul și grefierul. ”Strigarea cauzelor și, implicit, a justițiabililor prezenți pentru ședința de judecată se va face în etape, pe loturi de trei - cinci cauze, pentru a se evita aglomerarea în sălile de judecată. Nu va fi permis contactul fizic direct cu documentele aflate la dosarul cauzei. Studiul documentelor depuse la dosar se va realiza potrivit regulilor stabilite de președintele de complet, iar dacă acest lucru nu este posibil se va cere amânarea cauzei”, sunt primele măsuri adoptate de instanțele sibiene.

Magistrații recomandă celor care au procese precum și avocaților să solicite judecarea cauzelor în lipsă, pentru a nu mai fi necesară ”deplasarea fizică la sediul instanțelor”, iar eventualele documente să le transmită on-line (dosarele din instanță pot fi accesate prin intermediul site-ului tribunalulsibiu.ro). „Depunerea de acte în sala de judecată se va face într-un loc special amenajat, într-o cutie, după care urmează să fie dezinfectate și depuse la dosarul cauzei. Se recomandă transmiterea actelor de procedură, cu precădere, în format electronic la adresa: tribunalul.sibiu@just.ro sau jud.sibiu@just.ro”, se mai arată în documentul citat. Un loc special amenajat a fost creat și în cadrul compartimentului Registratură, unde actele pot fi depuse fără a se intra în contact cu personalul instanței. Iar cel puțin în cursul zilei de joi, 12 martie, compartimentul Arhivă nu va avea program cu publicul. ”Începând cu data de 13 martie 2020 vor fi luate măsuri suplimentare ce vor fi anunțate în decursul zilei de mâine”, mai anunță reprezentanții Tribunalului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus