Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Din vacanță direct la izolare: Mărturia uneia dintre pasagerele avionului aterizat astăzi din Germania la Sibiu

Din vacanță direct la izolare: Mărturia uneia dintre pasagerele avionului aterizat astăzi din Germania la Sibiu

O tânără a venit astăzi din Stuttgart cu întreaga familie cu avionul care a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu. Sibianca a povestit pentru reporterul Turnul Sfatului cum a simțit întreaga desfășurare de forțe și ce s-a întâmplat cu ea după întâlnirea cu oamenii „în halate albe”, de pe aeroport.

Un avion care a zburat de la Stuttgart la Sibiu a aterizat astăzi pe aeroportul de la noi din oraș, în jurul orei 12. Timp de câteva ore, pe Aeroportul Internațional Sibiu, pasagerii acelui avion, precum și ai unei aeronave ajunsă de la Memmingen, au fost ținuți sub atenta supraveghere a specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu. O tânără care s-a aflat în avionul venit de la Stuttgart a povestit, pentru Turnul Sfatului, ce s-a întâmplat în cele câteva ore petrecute pe aeroport. Sibianca spune că pasagerii au fost luați prin surprindere de întreaga desfășurare de forțe, întrucât pe aeroportul din Germania nu li s-ar fi spus că nu ar fi în regulă să plece.

„Când am fost la aeroportul din Germania nu ni s-a spus nimic, că ar fi vreo problemă să plecăm. Când am ajuns în România, la coborârea pe aeroportul din Sibiu, am fost întâmpinați direct de un grup de oameni îmbrăcați în halate albe. Ni s-a cerut să completăm niște hârtii pe propria răspundere și inițial ni s-a spus că vom fi băgați în carantină. Oamenii au început să ceară să plece înapoi spre Germania, dar în avionul care zbura spre Stuttgart de la Sibiu mai erau doar câteva locuri. Ne-au spus că sunt 24 de locuri, apoi că 20. Noi eram printre oamenii care puteau pleca, dar într-un final am fost informați că acest lucru nu mai este posibil”, explică tânăra, care a dorit să își păstreze anonimatul.

În timpul petrecut discutând cu oficialii aeroportului și ai DSP despre posibilitatea de a se întoarce în Germania, tânăra avea să afle ulterior că s-au schimbat datele problemei. „Situația s-a schimbat. Am ajuns de la carantină la izolare”, explică sibianca, iar acum este acasă, cu familia, la Sibiu. Tânăra spune că atât ea cât și familia ei se află în continuare în izolare dar că este posibil ca în curând restricția să fie ridicată. Totul depinde de ceea ce vor recomanda medicii.

„Urmează ca mâine să fim contactați de un medic care ne va pune, telefonic, o serie de întrebări despre starea noastră de sănătate. Apoi am înțeles că cineva o să vină să ne consulte, pentru a se asigura că este totul în regulă cu noi. Dacă e totul ok, e posibil să ieșim din izolare. În cel mai rău caz o să sunăm la muncă să anunțăm că vom rămâne încă 14 zile la Sibiu. Sperăm însă la ce e mai bine.”
„Aveam bilete pentru un concediu”

Sibianca povestește că biletele de avion au fost cumpărate cu câteva luni în urmă, la un preț mai mic. Alături de alte două persoane din familia ei, hotărâseră să vină la Sibiu pentru câteva zile, în concediu, pentru ca mai apoi să se întoarcă în Germania. Nici o secundă nu s-au gândit că ar putea fi primiți așa.

„Încă suntem șocați, pentru că am plecat de acolo relaxați și am ajuns aici să fim întâmpinați de o întreagă desfășurare de forțe. A fost ok tot ce s-a întâmplat, s-a lucrat organizat, dar ar fi putut să ne spună încă de dinainte să plecăm din Germania că nu avem voie să luăm avionul. Am ajuns aici și am aflat că suntem în zona roșie, vă dați seama că a fost un șoc pentru noi”, explică aceasta.

Potrivit tinerei, pasagerii care au ajuns pe aeroportul sibian cu avionul din Stuttgart au fost transportați spre domiciliile lor de autorități. „Ni s-a spus că cei care trăiesc în orașul Sibiu vor fi duși cu un autobuz, iar restul vor fi duși cu Jandarmeria. Noi locuim aproape de Sibiu, așa că am fost transportați cu o mașină de la Jandarmerie.

Citește și Galerie FOTO VIDEO de la Aeroportul Sibiu. Pasagerii de la Memmingen au fost trimiși la izolare, după mai multe ore de stat în avion

Foto principală: Fotografie din avionul care a adus pasagerii de la Memmingen, pe Aeroportul Internațional Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Marius

Acum 4 ani

Trebuie să fii absolut nebun sau doar în cazul ăsta INCONȘTIENT, sa pleci in vacanță într-o țară în care există acest virus. Însă, după cum spune distinsa dsoara, cei din Germania nu le-au spus nimic...noroc ca ati ajuns la aeroport sa va informati. Oricum, dacă vreodată vom mulțumi diasporei pentru președintele ales, cred ca este momentul sa mulțumim tot diasporei pentru dublarea celor infectati, DOAR ÎNTR-O ZI! As spune ca ma uimește lipsa completă de responsabilitate dar nu...nu am sa spun asta pentru ca acesti cetățeni sunt de-ai noștrii, puișori de daci liberi...liberi sa se plimbe pe unde le e voia... Nu înjurati, are logică sa pleci din Germania, unde sistemul medical e PRAF si sa vii in Romania unde sistemul medical e BETON. Nu??????
Raspunde

Anonim

Acum 4 ani

Bună ziua! Îmi cer scuze pentru neplăcerile cauzate! Persoanele ajunse ieri la aeroport au fost plasate in carantina două săptămâni. Medicul a fost deja anunțat, se vor lua măsuri specifice regulilor pentru persoanele izolate. Nu am venit toți doar pentru un simplu concediu, unii au anumite lucruri de rezolvat. Cateva doamne au si plans, una dintre ele fiind insarcinata venită pentru a vizita o ruda aflată la spital (nu are legatură cu virusul). Mulți au dorit să se întoarcă în Germania, însă lucrul acela era posibil doar pentru cateva persoane. Vă mulțumesc!
Raspunde

Anonim

Acum 4 ani

"Un bărbat din București care a călătorit la Stuttgart a fost descoperit cu coronavirus. Acesta este cel de-al 37-lea caz la nivel național." Adică.... Serios? Sperati sa nu stați în izolare? De ce? Chiar așa grav este sa stai in casă 2 săptămâni?
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

asta este, ori respectam regulile ori inventam fiecare povesti lacrimogene ca noi "daca stiam, ce faceam"
Raspunde

ADEVARUL

Acum 4 ani

Cine te pune sa vii in tara in aceste conditii cand toata lumea este obligata sa ramana acasa??? Pana si in filmare se aude cum tusesc dintre pasageri... De ce sa imbolnavesti un oras sau o populatie intreaga pentru EGOISMUL TAU?
Raspunde

raspandache

Acum 4 ani

Prostanilor, oamenii ăia călătoreau dintr-o țară afectată de coronavirus în altă țară afectată de coronavirus, care întâmplător e țara lor, FĂRĂ a fi fost informați la plecare că vor fi obligați să stea în izolare la domiciliu, Germania nefiind la ora respectivă (și nici acum nu este) plasată ca zonă roșie sau galbenă de risc. Câți credeți că ar mai fi plecat dacă știau că imbecilii de la Sibiu au plasat (fie și eronat) Germania ca țară de risc major? În acest caz, oricât te-ai fi informat, tot îți luai plasă, pentru că decizia a fost luată când oamenii se aflau deja în zbor. Mai ușor cu acuzațiile sclavilor, mai ieri pupați diaspora și-n fund, azi nu mai e bună, când vin alegerile o să le pupați din nou tălpile. Libidinoșilor!
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Ciudat e ca de cateva saptamani toata planeta vuieste din cauza acestui virus si a urmarilor sale. Pai cum sa te deplasezi din punctul x spre punctul y fara o verificare a starii de fapt , cand totul e mai amplu pe zi ce trece? Uite ca autoritatile romane sunt mai pregatite decat s-au asteptat, si au luat masuri , desi prea putini se asteptau sa reactioneze atat de repede.
Raspunde

Claradi

Acum 4 ani

Trebuia sa stea acasa nu sa plece in concediu. Pe ce lume traiesti doamna?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus