Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

În sfârșit, ULBS își poate construi propria sală de sport

În sfârșit, ULBS își poate construi propria sală de sport

După mulți ani de discuții și planuri, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a primit de la Ministerul Apărării Naționale un teren pe care să poată construi o sală de sport pentru studenți. După aproape un deceniu de dicuții și tratative birocratice, se văd primii pași concreți în acest sens.

Anunțul a fost făcut aseară de Guvernul României, în urma ședinței de guvern.

”După preluare, imobilul prevăzut la alin. (1) se utilizează în vederea realizării de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a investiției „Complex sportiv la ULBS”, în termen de 5 ani de la data preluării părții de imobil”, se arată în documentul citat.
Hotărârea arată că dacă imobilul nu va fi transformat în complex sportiv, atunci el va reveni în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.
”În cazul în care nu se respectă destinaţia părții de imobil și termenul prevăzute la art. 2 alin. (2), aceasta revine în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Predarea-preluarea părţii de imobil transmisă potrivit art. 2 alin. (1), se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Educației și Cercetării prin structurile specializate din subordine, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se mai arată în hotărârea Guvernului Orban.
Pentru predarea-preluarea părţii de imobil Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Educației și Cercetării vor încheia un protocol în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere pe această temă și conducerii Universității ”Lucian Blaga”.

Terenul în cauză s-ar afla pe raza administrativă a comunei Șelimbăr, fostul rector al ULBS, Ioan Bondrea, detaliind acest proiect în urmă cu aproape trei ani.

Investiția a fost evaluată la 10 milioane de euro, cu sprijin de la Compania Națională de Investiții.

”Am abandonat varianta cu Mitropolia și ne-am îndreptat spre alte variante, dar sincer, nici nu mai îndrăznesc să sper până când lucrurile nu vor ieși. E vorba de teren, acolo suntem blocați. Sper ca luna viitoare să dăm un răspuns pe care mi-l doresc și eu”, declara în martie 2017 rectorul ULBS de la acea dată, Ioan Bondrea, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.
Demersurile au fost reluate în 2019. Senatul Universității ”Lucian Blaga”, întrunit în ședința din data de 14 februarie 2019, a aprobat preluarea unui teren în suprafață de puțin peste trei hectare, din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Educației Naționale, pentru ULBS. Scopul acestei măsuri administrative îl reprezintă realizării investiției “Complex Sportiv la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu”, avizată la art. 1 din Hotărârea C.A. nr.41 din 18.12.2018.

Surse Turnul Sfatului susțin că terenul unde s-ar putea ridica această construcție se află în Șelimbăr, pe terenul ce aparține Ministerului Apărării Naționale, aflat în spatele magazinului Carrefour.

”Este vorba de acel teren, aflat lângă Valea Săpunului, care a fost acordat de Ministerul Apărării municipalității pentru construcția Spitalului Clinic Județean. Procedura este însă destul de complicată, pentru că până la un ordin de ministru în acest sens e nevoie de mai multe avize în cadrul ministerului Apărării”, susțin surse Turnul Sfatului.

Informația a fost confirmată în trecut de primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu și de Comandantul Academiei Forțelor Terestre din Sibiu, Ghiță Bîrsan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Mister

Acum 4 ani

Oare cand va fi gata. Sau e o iluzie ca si noul spital....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus