Încasările recente ale restaurantelor au înregistrat scăderi care variază între 20% și 80% din cauza lipsei clienților în contextul epidemiei de coronavirus, a declarat, miercuri, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie.
"La restaurante, din punct de vedere al afacerilor, încasările, depinde de la zonă la zonă, au evoluat cu minus între 20 și 80%, și sunt restaurante sau evenimente care se bazau pe turiști, restaurante sau evenimente care se bazau pe clădirile de birouri, restaurante sau evenimente care sunt în zonele de tranzit. Situația este deosebit de grea pentru operatori și gândul nostru este de a păstra forța de muncă fără a fi nevoiți să luăm măsuri în acest sens. (...) Există din păcate situații în care oamenii au luat măsuri de concediere a anumitor colegi", a declarat Daniel Mischie, potrivit Agerpres.Președintele HORA a apreciat că în cazul creșterii numărului de îmbolnăviri, comenzile în restaurante vor continua să scadă. Reprezentantul patronatelor din domeniul restaurantelor a cerut Guvernului transformarea unei părți a fondurilor europene în linii de credit accesibile pentru industria restaurantelor și a turismului.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: restaurant sibiu , Mircea Baniciu , Ministerului Economiei , Daniel Mischie , incasari , coronavirus , Organizaţiei Patronale
Vizualizari: 1966
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Adi Gliga
Acum 6 ore
Calitate nu cantitate
Acum 7 ore
Pastor Marginas
Acum 7 ore
Nemo
Acum 7 ore
Ion Iliescu