Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Izoleta de la Sibiu mai are un singur rând de filtre. Cum vor fi transportați pacienții fără ele

Izoleta de la Sibiu mai are un singur rând de filtre. Cum vor fi transportați pacienții fără ele

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a declarat recent că un singur set de filtre mai este disponibil pentru singura izoletă din dotarea ISU.

Fiecare inspectorat pentru situații de urgență din țară are la dispoziție câte o targă specială, izolată de exterior, folosită în această perioadă pentru transportul pacienților suspecți de infecție cu COVID-19, pe scurt, izoleta. Acest mod de transport are nevoie de filtre care vor fi schimbare după fiecare pacient preluat și dus la spital.

„Avem în dotare, ca toate județele din țară, o singură izoletă, iar inspectorul șef a transmis că mai dispunem, pentru ea, de un singur set de filtre”, a transmis plt.maj. Larie Valentin, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

Întrucât aceste filtre sunt necesare pentru buna funcționare a izoletei, în condiții de maximă siguranță, au fost demarate proceduri de achiziție în regim de urgență a seturilor. În cazul în care filtrele nu vor ajunge la timp, reprezentanții ISU asigură cetățenii că pacienții pot fi transportați și în alt mod, în condiții de siguranță.

„În momentul de față se depun eforturi, la nivel central, pentru achiziționarea de filtre aferente izoletei aflate în dotarea ISU Sibiu. În eventualitatea în care filtrele se vor epuiza, transportul persoanelor suspecte se poate realiza în condiții de siguranță și fără izoletă deoarece personalul medical/paramedical folosește în permanență costume de protecție specifice. Pacientul este echipat cu mască, eventual cu un costum de protecție, iar autospecialele sunt dezinfectate și decontaminate conform protocolului”, transmite sursa citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Tudor

Acum 4 ani

Eu zic sa doneze firmele private sau pers. fizice. Daca nu doresc, sa fie obligate!! Aloo, doamnele din conducerea autorităților locale, ce faceți cu excedentul??? Așteptați viitoarea apropiată mărire de salariu în instituții??
Raspunde

Sasu' nost

Acum 4 ani

Doamnele sunt in (auto)izolare la domiciliu ca asa vor ele... Ca sa nu cumva sa se imbolnaveasca de la pulime. Iar interventia antipandemie - praf de ea! Scapa cine poate!
Raspunde

Krups

Acum 4 ani

Si cine te tine sa donezi?
Raspunde

Alex

Acum 4 ani

Buna ziua, Ce tip de filtre sunt? Pe cine pot contacta pentru specificatii? Incerc sa fac o donatie pentru 10 buc.
Raspunde

Ion Micu

Acum 4 ani

Mi se pare rusions ca nu e capabil statul sa acopere cheltuielile astea instant. Ati avut de unde sa furati milioane de euro, sa umflati preturile la contracte si acum intr-o situatie critica cersim mila de la oameni. Singura avertizare e ca o sa muriti si voi ca gandacii cu toate milioanele voastre furate si ascunse, visusul asta nu va tine cont.
Raspunde

Ion

Acum 4 ani

Statul nu e in stare sa faca prioritatea numarul UNU testarea !!! Ce mai asteapta , de ce nu se pune presiune pe acest aspect !?
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Multumim d-le Arahat pentru dotarile nemaipomenite pe care le au inspectoratele judetene! Fiecare are O SINGURA izoleta si nici pt. aia nu sunt filtre.E bataie de joc! Rusine Arahat! DEMISIA Arahat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus