Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Covid-19: primele două decese în România. Numărul noilor cazuri a crescut cu aproape 18%

Covid-19: primele două decese în România. Numărul noilor cazuri a crescut cu aproape 18%

”Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele două decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus”, este începutul buletinului de duminică emis de Grupul de comunicare strategică (GCS), constituit în cazul epidemiei noului coronavirus. Un buletin care, însă, nu dă niciun detaliu despre răspândirea bolii pe zone ale țării.

Primul pacient român care a decedat avea 67 de ani și suferea de cancer în stadiul terminal, în timp ce al doilea caz, în vârstă de 74 de ani, suferea de insuficiență renală. ”Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucuresti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, se mai arată în comunicatul GCS.

Noii pacienți au de la 9 la 7 ani

De sâmbătă până duminică, numărul noilor cazuri este de 66 (iar față de ziua de vineri, 19 martie, numărul celor infectați cu noul virus a crescut cu 156). ”Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași). Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani”, mai arată reprezentanții GCS în comunicatul răspândit prin intermediul canalelor de informare ale Ministerului Sănătății.

”Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private”, comunicat GCS

În secțiile de terapie din țară, din cei 14 pacienți internați, trei sunt în stare gravă.

129 de dosare penale și 520 de amenzi

65.799 de români sunt în izolare la domiciliu (numărul este cu peste 10.000 mai mare decât cel comunicat sâmbătă), în timp ce în carantină instituționalizată sunt 4.803 persoane (cu 596 mai multe decât numărul anunțat ieri).

Din zecile de mii de români aflați în izolare la domiciliu, de ordinul sutelor este numărul celor care nu au respectat regulile acestei izolări. ”Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 520 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină”, informează autoritățile.

statistica 21 martie Comparație statistici 21 vs 22 martie

statistica 22 martie

Opt români au murit în afara țării

43 este numărul românilor infectați cu Covid-19 și depistați de autoritățile din alte state, unde se află acum: 33 în Italia, patru în Spania, doi în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia și unul în Franța. ”De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, opt cetățeni români aflați în străinătate, șapte în Italia și unul în Franța, au decedat”

”Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, comunicat GCS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

dr. alban

Acum 4 ani

Da, din pacate. Dar se precizeaza ca pacientii erau in varsta si sufereau de alte boli cronice. De-asta noi, romanii, tratam cu superficialitate chestiunea. Ne gandim ca daca suntem tineri si nu suferim de boli cronice, nu ni se poate intapla nimic. Cred ca e totusi o greseala sa gandim asa. Acest virus, din cate am inteles, ataca sistemul imunitar. Sigur ca un varstnic sau o persoana care sufera de boli cronice are sistemul imunitar mai fragil, dar nici tinerii nu sunt protejati. Sa ne gandim de 2 ori inainte de a mai iesi l chermeze...
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

E de bun simt din partea autorităților (național, ca local le-a taiat limba) sa ne spuna unde apar cazurile. Pnl, aveți guvernul si președintele, atenție cum tratati problema cu aceasta epidemie ca s-ar putea sa fiti taxați grav la următoarele alegeri. Nu aplicati stilul comunist si analfabet al Psd ca veti avea acceasi soarta.
Raspunde

////

Acum 4 ani

Faptul ca la nivel local nu se mai pot da informatii seamana a comunisti, nu ceea ce a facut pesedeul. Mai pe inteles, PNL-ul da dovada de spirit comunist: sa acoperim murdaria , sa nu se stie...
Raspunde

ioan

Acum 4 ani

@redactorul acestui articol: Corectati titlul "Noii pacienți au de la 9 la 7 ani". In alta ordine de idei: Se stie ca perioada de incubatie este de 2 saptamani. IN aceasta perioada poti purat virusul in tine fara sa ai simtome iar in aceasta perioada sa ai zeci de contacte. Riscul de a infecta si impolnavi persoane varstnice este net superior....de aici si cresterile exponentiale de infectoari peste tot in lume. De aceea fiecare sa stea acasa la locul lui, chiar daca intr-o societate cum e cea romaneasca unde tinerii stau cu parintii si neporii sub acelasi acoperis, este foarte greu sa tii oamenii la distanta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus