Vineri,
02.06.2023
Partial Noros
Acum
14°C

Stați acasă! Peste 350 de sibieni, căutați la domiciliu pentru a vedea dacă respectă izolarea

Stați acasă! Peste 350 de sibieni, căutați la domiciliu pentru a vedea dacă respectă izolarea

În contextul în care numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu crește constant, polițiștii sibieni au intensificat controalele pentru a verifica dacă regulile sunt respectate.

Față de cele 15 în cursul zilei de sâmbătă, numărul amenzilor date de polițiștii sibieni celor care nu respectă condițiile de izolare la domiciliu a scăzut la patru, conform comunicatului emis în cursul după-amiezii de duminică de Instituția Prefectului. Numărul neregulilor descoperite a scăzut în contextul în care numărul sibienilor aflați în izolare la domiciliu a crescut cu 120, față de cel contorizat în cursul zilei de duminică. ”În județul Sibiu, astăzi, 22 martie 2020, Direcția de Sănătate Publică monitorizează un număr de 1835 de persoane aflate în izolare și 114 persoane aflate în carantină. În ultimele 24 de ore, 134 de polițiști din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat 332 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 352 de persoane și 47 de societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. Ca urmare a verificărilor efectuate, 4 persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 16.000 de lei din cauza nerespectarea măsurii izolării”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului Sibiu, remis redacției Turnul Sfatului

”Atragem atenția cetățenilor aflați în izolare la domiciliu și cei aflați în carantină, asupra faptului că nu au voie să părăsească locuința, fără aprobarea autorităților competente. Conform OM2/21.03.2020 art. 7, părăsirea locuinței fără aprobarea autorităților competente, atrage după sine punerea în carantină instituționalizată sub pază, punerea în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile, dar și răspunderea contravențională sau penală”, comunicat Instituția Prefectului Sibiu

Autoritățile județene anunță că aceste controale – atât la persoanele aflate în izolare, cât și la societățile comerciale - vor continua, fiind efectuate de către echipaje mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali. Astfel de echipe sunt responsabile și de ”escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Sibiu cu persoane care revin din afara granițelor României sau transportă echipamente medicale”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dan Sava

Acum 3 ani

Pe aceasta cale aduc la cunoștința stimabilelor autorități, că Poliția Locală nu își face datoria cum trebuie, probabil insuficient instruită, pentru o atare misiune de verificare!!!! Părerea mea este că trebuie să facă mai mult decât sunatul la interfon, pentru verificare. Trebuie sa se deplaseze până în fața apartamentului pentru constatare! De abia atunci poate să emită un proces verbal de amendă. Logic, dacă persoana apelată la interfon nu răspunde, suni la alt număr pentru a putea intra în curte, și de acolo se verifică direct la numărul apartamentului!!!! Pentru unii, este greu să ceri comportament logic!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus