Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Farmaciile sibiene în vremea coronavirusului. „Nu ne este ușor. Suntem expuși tot timpul”

Farmaciile sibiene în vremea coronavirusului. „Nu ne este ușor. Suntem expuși tot timpul”

Ultimele zile au pus la încercare răbdarea farmaciștilor. Oameni de diferite vârste au trecut pragul farmaciilor sibiene, cu diferite solicitări – de la măști și mănuși, până la refacerea stocurilor de medicamente de acasă, sibienii au cerut de toate. Iar angajații, lăsând la o parte meseria pe care sunt nevoiți să o exercite în continuare, sunt oameni. Și sunt speriați și obosiți.

„Nu pot spune că ne este ușor”, îmi povestește Izabela, atunci când într-un final apucă să răspundă la telefonul din farmacie. O întreb dacă se mai descurcă și dacă ea și colegii ei sunt speriați. „Ne descurcăm destul de greu. Suntem și expuși tot timpul, nu știi cu cine stai de vorbă, cine îți intră în farmacie. Marfa vine greu, cererea este mare... facem ce putem”, oftează aceasta.

Sun la o altă farmacie, dar nu răspunde nimeni. Tonul se repetă la alte trei farmacii din Sibiu, iar la una îmi intră mereu în ocupat când încerc să apelez. Într-un final, reușesc la o a cincea farmacie, pe Calea Cisnădiei. O tânără îmi răspunde și, deși se aude gălăgie în farmacie, îmi ascultă poezia. O întreb cum merge treaba zilele acestea. Îmi spune că îi este puțin teamă de vremurile care se apropie, apoi îmi povestește cam ce au cerut sibienii.

„Este lume prin farmacii, dar rezistăm, ce să facem. Nu avem de ales. Puțin ne este teamă, ce să spun, dar mergem înainte. La mare căutare sunt măștile, mănușile, dezinfectantele... noi încercăm, nu știu în ce măsură și reușim, să îi convingem să nu mai iasă din casă. Ei totuși ies, că trebuie să-și facă tot felul de cumpărături, sunt mulți bătrâni... noi facem tot ce putem, în rest depinde de fiecare”, spune femeia.
Din celălalt colț al orașului primesc un răspuns mai spiritual, în aceeași notă – „Cu ajutorul lui Dumnezeu mergem înainte”. Îi simt zâmbetul în voce, în timp ce-mi spune asta și îmi dă și mie o asigurare că totul e bine. Dacă ei rezistă, cum am putea să nu o facem noi, stând acasă?

„Personal, pot să vă spun un singur lucru – cu ajutorul lui Dumnezeu mergem înainte. Cum altfel? Cu ce putere? Ce putem să facem? Nimeni nu știe mai nimic despre ce se întâmplă și cu ce ne confruntăm, suntem la servici, așa că ne facem treaba. Atât. Bineînțeles că ne este teamă, unii sunt expuși mai mult, alții mai puțin, dar asta este, facem ce trebuie.”

afis pastrare distanta coronavirus farmacie (6)

Oamenii merg mai nou și la farmaciile naturiste, în încercarea de a găsi mănuși sau dezinfectante.

„Chiar dacă am și medicamente, în fond noi suntem farmacie naturistă, așa că oamenii de obicei nu prea vin. Mai mult pentru câte un ceai, o tinctură, așa că am fost destul de feriți. Zilele acestea au cerut într-adevăr măști, mănuși, dezinfectant, evident că nu se mai găsesc. Ce să facem, mergem înainte și sperăm că se va termina totul cu bine, curând”, spune reprezentanta unei farmacii naturiste din zona Vasile Aaron.

Farmaciile vor rămâne deschise în continuare, indiferent de ce decizii vor fi luate la nivel național.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2390

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

sibianca

Acum 4 ani

Am toata stima si respectul pentru acesti oameni, farmacisti, doctori, personal auxiliar al spitalelor care sumt in prima linie a frontului cu coromavirus. Trebuie sa-i aparam si pe ei de acet virus si sa respectam in tocmai legile in vigoare. Felicitari !!!!
Raspunde

Eu, trecator...

Acum 4 ani

Stimata Redactie, la cabinetele medicilor de familie de ce nu intrebati, sa vedeti pe viu cu ce se confrunta, direct, nu prin diferite portavoci, fara nici un sprijin de la autoritati! Au fost pusi din nou la inaintare, ca de , sunt cenusareasa sistemului!
Raspunde

UnDacLiber

Acum 4 ani

Si eu imi fac meseria, dar nu imi ridica nimeni statuie! Sau ce, acum isi dau seama si farmacistii, si doctorii, ca de fapt meseria lor e sa faca oamenii bine la greul adevarat?! Nu stiau ca vor avea de-a face cu boli si bolnavi, si acum le trebuie imnuri, ovatii si urale?! Ar mai lipsi sa incepem sa ii ovationam pe gunoieri cand ridica tomberoanele, sau pe soferii de autobuze cand ne iau si ne lasa in statii (sa ajungem ca batutii aia in cap care aplauda la aterizare).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus