Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
0°C

ISU Sibiu: mai multe corturi instalate la spitale, 100 de animale salvate și peste 100 de intervenții medicale, în ultimele zile

ISU Sibiu: mai multe corturi instalate la spitale, 100 de animale salvate și peste 100 de intervenții medicale, în ultimele zile

Pompierii sibieni au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 105 cazuri medicale. Totodată, au instalat mai multe corturi de triaj la spitalele din județul nostru și au stins un număr de opt incendii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Sibiu a amenajat, în ultimele zile, în proximitatea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu, Spitalului Municipal Mediaș, Spitalului din Cisnădie, Spitalului de Pneumoftiziologie, Spitalului de Psihiatrie, Spitalului Militar și la secția de Boli Infecțioase Sibiu câte un cort destinat triajului epidemiologic. Se evită așadar, pe cât se poate, expunerea pacienților și a personalului medical la riscuri suplimentare și se poate evita astfel supraaglomerarea spitalelor, transmit reprezentanții ISU.

Totodată, pompierii sibieni au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 72 cazuri medicale. Alte 33 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.

Incendii de vegetație în mai multe localități

În același interval s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea a opt incendii izbucnite la vegetația uscată, resturi vegetale și fond forestier în localitățile Săliște, Laslea, Cisnădioara, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Poplaca, în municipiul Sibiu, str. Maramureșului și la ieșirea din Sibiu, pe DN 1, spre localitatea Cristian.

Cauza probabilă de producere a acestor evenimente a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața totală de ardere a fost de peste 15 hectare vegetație uscată, resturi vegetale și fond forestier, arată sursa citată.

În data de 21, ISU Sibiu a intervenit de urgență cu două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat Smurd, în localitatea Moșna, la un incendiu care se manifesta la o fermă. Nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore.

Din fericire pompierii au reușit să salveze peste 100 de animale (bovine). Au ars 12 baloți de furaje, iar acoperișul fermei a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 180 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea focului deschis în spații deschise.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus