Luni,
21.09.2020
Cer Senin
Acum
25°C

Știe Sasu și cu burgerii

30 Martie 2020 00:49

Știe Sasu și cu burgerii

Îmi aduc aminte cum ne mai plângeam noi la ședințele de redacție că nu știm la ce restaurant să mergem pentru cronica săptămânală, căutam pe site să vedem câți ani au trecut de când am fost pe la X sau pe la Y, era bătaie pe orice restaurant proaspăt deschis. Iar acum ne-am bate pentru orice restaurant deschis, ce-ți mai e și viața asta. Tare m-am bucurat când am văzut că multe dintre restaurantele din Sibiu s-au reinventat rapid și au început să gândească meniuri, livrări, industria horeca e unul dintre cei mai importanți piloni ai Sibiului și sper să treacă ușor peste momentul acesta delicat.

IMG_2923

La singura ieșire din casă din ultimele zile am remarcat însă ceva nou. În apropierea parcării Kaufland Alba Iulia, Bătrânu Sas a pus la treabă o rulotă de street-food pentru cei care ar vrea să mânânce ceva cald și ar prefera să nu își facă singuri. Coada regulamentară, angajații purtau tot kitul de protecție, mirosul era suficient de îmbietor încât să merite riscul așa că m-am așezat la trei metri în fața trio-ului de la Digi, care comandase jumătate din rulotă. Cu ocazia asta am avut timp suficient să studiez cum funcționează parteneriatul armată-poliție în stradă. N-am înțeles eu algoritmul prin care opreau mașini în trafic dar au dat noroc cu cotul, așa că cel mai probabil știu ei mai bine ce fac. Cam așa mi-am ocupat cele 10 minute de așteptare.

IMG_2924Am comandat la pachet un double bacon smash burger, un smash cheeseburger, un chicken burger și două porții de cartofi prăjiți. Smash îi cheamă pentru că porția de carne pentru fiecare burger ia forma prin presare, direct pe grătar. Prima biluță albă. Am văzut doar când am ajuns acasă cum sunt împachetați, și aici o nouă biluță albă. Pe lângă faptul că sunt împachetați în hârtie, burgerii au și un suport de carton care îi ține în formă indiferent cât îi plimbi. Acasă, trei oameni, trei burgeri, bătaie pe ei. La mine a sfârșit cel de pui dar după prima mușcătură a urmat un „dă să văd și eu cum e” și prima mușcătură a fost și ultima, că am rămas fără el. Am mâncat o jumătate din double bacon și jumătate din smash și cu mâna pe inimă vă spun că sunt excelenți.

IMG_2926 De la burgeri mă așteptam, din culoarea cărnii când se pune pe grătar îți dai seama că e o carne foarte bună iar combinația cu sosuri, verdețuri și cea mai bună chiflă încercată în Sibiu n-are cum să dea greș. Însă cel de pui a fost chiar wow și nici cartofii n-au fost de lepădat. 70 și ceva de lei a fost totul, pentru prima masă caldă gătită de altcineva în ultimele 10 zile a fost un real succes. N-ar fi rău să îi avem permanent prin oraș, poate chiar itinerant, să fie cu burgeri la tot poporul.

Bătrânu` Bas  

IMG_2925

Vizualizari: 5472

Comentarii

5 comentarii

vasile v. vasile

Acum 5 luni

”pentru prima masă caldă gătită de altcineva în ultimele 10 zile a fost un real succes.” deci voi sunteți mai mulți care scrieți rubrica asta? altcumva, ce rahat ai mâncat pe 22 martie de la Syndicat Gourmet? (calcul matematic simplu: 30 martie minus 22 martie sunt 8 zile...)
Raspunde

Vanity it's my favorite sin

Acum 5 luni

De articol nu discut, e iarasi publicitate mascata, dar oare ce fac autoritățile locale, dupa cate cunosc, in ordonanta militara sunt interzise comercializare produselor la tarabe chioscuri sau alte locatii outdoor, si sunt permise doar comercializarea peosuselor la geamul restaurantelor sau online. TS de ce prin articolele dv incurajati asemenea activitati prin articole clik. Deveniti penibili.
Raspunde

UnDacLiber

Acum 5 luni

Mergeti la cantina saracilor, daca va e greu sa va aduceti de acasa mancare buna, gatita, de calitate. Ah, pardon, te vede colegul muritor de foame ca esti "sarac" si nu iti permiti sa mananci "in oras" gunoaie la supra-pret.
Raspunde

me

Acum 5 luni

oare de ce apare si punga FoodPanda in poza, daca produsele au fost cumparate personal de la rulota?
Raspunde

vita > porc

Acum 5 luni

Dincolo de toti haterii si habarnistii de mai sus, Burgerii aia chiar sunt excelenti. Eu bag burgeri de la Batranu sas constant, probabil 1-2 pe luna in ultimul an. Se vindeau in incinta magazinului, inainte sa-i scoata Covidul afara, in rulota.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus