Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

O companie sibiană a inventat un dispozitiv care măsoară temperatura corporală a angajaților

O companie sibiană a inventat un dispozitiv care măsoară temperatura corporală a angajaților

Compania Wenglor România, cu sediul la Sibiu, folosește începând de săptămâna aceasta, ca măsură suplimentară de siguranță, un dispozitiv care măsoară temperatura corporală a angajaților la intrarea în fabrică.

Wenglor este producător de senzori industriali, iar ideea construirii unui astfel de dispozitiv a venit oarecum firesc.

”Ideea ne-a venit din necesitate. Ne-am pus și noi problema cum să procedăm astfel încât să oferim măsuri de siguranță suplimentare angajaților noștri în această perioadă. Am vorbit și cu alte firme și am văzut că în unele locuri portarul stă cu un termometru tip pistol și ia temperatura tuturor angajaților care intră sau ies. Cum noi suntem producători de senzori industriali, ne-am gândit ce ar fi să creăm propria noastră instalație, folosind senzorii de înaltă precizie pe care îi avem. Mai întâi i-am calibrat, astfel încât să indice temperatura corporală cu precizie. Acum, orice persoană sau obiect care trece prin zona lor, fără să fie nevoită să se oprească, este verificată și dacă temperatura este mai mare de 37,2 grade sună o alarmă și un coleg vine să verifice cu un termometru medicinal”, a declarat pentru Turnul Sfatului Herbert Oprea, managerul general al companiei.

93504218_1362631760589808_4543511049055240192_o

Reprezentanții companiei spun că deja au fost contactați de reprezentanți ai altor firme pentru o posibilă comercializare a ”invenției”.

”Considerăm că este doar o măsură suplimentară de siguranță oferită angajaților. Bineînțeles că asta nu înseamnă că suntem protejați de o posibilă infecție, nu acesta este scopul dispozitivului. Am primit multe telefoane și de la reprezentanți ai altor companii, interesați să-l folosească, însă nu-l putem comercializa, nu vorbim despre un dispozitiv medical certificat și prin urmare nu ne putem asuma responsabilitatea”, mai spune Herbert Oprea.

Wenglor are la Sibiu aproximativ 270 de angajați și este printre primii investitori germani din orașul nostru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Diapri

Acum 4 ani

Acum proiectati unul care sa poata fi amplasat la intrarea in institutii, magazine, locuri publice
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus