Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
29°C

Pariul de 60.000 de euro al unui sibian: Afacere cu paie biodegradabile umplute cu miere. ”Sunt ca un drog”

Pariul de 60.000 de euro al unui sibian: Afacere cu paie biodegradabile umplute cu miere. ”Sunt ca un drog”

După ce a văzut ideea bucurându-se de succes în Canada, un antreprenor sibian a pus pe picioare la Bradu, o fabrică de paie biodegradabile umplute cu miere.

Inginer mecanic de meserie, Adrian Miclăuș are o experiență de zece ani în domeniul industriei alimentare, obținută la fosta fabrică de napolitane Victoria. A pornit în antreprenoriat imediat după Revoluție cu o mică afacere bazată pe sucuri naturale.

”Am mai avut apoi câteva inițiative de afaceri, urmate de tot atâtea falimente, cum ar fi: transport marfă, sifonărie, sală de jocuri pe calculator și ferma de struți de la Amnaș. Din fiecare faliment am învățat câte ceva, așa că a urmat prima afacere profitabilă, în domeniul macaralelor turn, afacere ce funcționează și în prezent. Am urmat în ultimii ani mai multe cursuri de antreprenoriat si dezvoltarea afacerilor, am citit multe cărți de management și de marketing, iar cu afacerea paielor cu miere vreau să îmi dovedesc că pornind de la o idee și aplicând toate cele învățate, pot ajunge la o companie de succes, cu produse cunoscute nu doar de toți copii din țară, dar și din multe alte țări din Europa. Deja sunt persoane interesate din Italia, Germania si Suedia, care vor să importe honey sticks-urile Zumzee în țările lor”, spune Adrian Miclăuș.

Ideea unei afaceri cu paie umplute cu miere i-a venit în Canada, după ce a văzut de cât succes se bucură în rândul copiilor.

ambientala 3

”Ideea mi-a venit în timpul unei vizite în Canada, în urmă cu patru ani, când nepoții, ne-au determinat să facem un ocol de câțiva kilometri, să poată cumpăra ”honey sticks-uri”, practic niște paie cu miere și arome, de la un apicultor, care le producea artizanal. Văzând ce interes acordă copii acestui mod de ambalare a mierii, m-am gândit că aș putea realiza și eu aceste produse, la întoarcerea în țară. Așa că am cumpărat o punga cu paie de plastic și le-am umplut cu miere, folosind dispozitivul de ornat torturi al soției. Am oferit paiele cu miere copiilor prietenilor și interesul acestora mi-a confirmat că ideea este foarte bună. Așa că am demarat proiectarea și realizarea unei mașini automate de umplut paie cu miere”, povestește Adrian Miclăuș.

Nu i-a fost ușor de la început, dimpotrivă, au urmat patru ani de încercări. ”Am testat tot felul de variante deoarece nu se găsește nicăieri în lume de cumpărat un astfel de utilaj. Aveam spațiile de producție la Bradu, așa că a fost nevoie doar de amenajări și modernizări, pentru a respecta toate cerințele impuse de DSVSA. Am dotat secția de producție cu utilaje speciale din inox, iar în prezent investiția se ridică la peste 60.000 de euro și foarte multe ore de muncă”, explică antreprenorul.

După ce a rezolvat problemele de ordin tehnic, a trecut la testarea intensivă a produselor. Adică le-a oferit tuturor copiilor pe care i-a întâlnit, urmărindu-le reacția.

”Honey sticks-urile au o magie aparte, pe care nici eu nu o înțeleg pe deplin. Transformă consumul de miere într-o activitate distractivă. Tavi, vecinul meu de la Bradu, are vreo 10 stupi. Băiatul lui, nu voia nici măcar să guste mierea din linguriță, iar de când am pornit producția paielor cu miere, zilnic cere câte un honey sticks. Marius Onescu, fotograful care a realizat fotografiile profesionale ale produselor, are o fetiță foarte drăguță, pe Nati, care bineînțeles că a mâncat din produsele pe care le fotografia tatăl. Întrebat dacă îi plac paiele cu miere fiicei sale, Marius a răspuns scurt: “Sunt drog! Nu se mai oprește! Îi plac mult cele cu cacao”. Am mai observat ceva. În prezent producem două sortimente: honey sticks-uri cu miere polifloră si honey sticks-uri cu miere și cacao. Pentru unii dintre copii, nici nu contează ce sortiment este în pai, pe ei îi interesează să se distreze în timp ce mănâncă”, povestește amuzat antreprenorul sibian.

zummzee (25 of 34)

De curând, Adrian a finalizat implementarea unei a treia arome: Honey sticks-uri cu carob.

”Carobul sau pudra de roșcove, în afară de faptul că este deosebit de benefic pentru sănătate, are un gust excelent în amestec cu mierea. Sonia, fiica mea, spune că e o pastă de caramele.  Producția a început deja și se numără printre cele mai căutate arome.

Produsul nostru nu este complicat. Constantin Brâncuși spunea: “Cinci ani am lucrat şi am simplificat, am făcut materia să spună ceea ce nu se poate rosti”. Noi nu am făcut nimic deosebit, doar am urmat rețeta simplității, amestecând doar miere cu un singur ingredient (cacao sau carob) și punând amestecul în interiorul unui pai. Rezultatul, Honey sticks-urile Zumzee, este impresionant. Paiele cu miere sunt iubite de copii si adorate de parinți. Nu sunt prea multe dulciuri care să fie simultan și sanatoase și delicioase și... funny”.

La finalul acestei perioade dificile cauzată de noul coronavirus, Adrian vrea să faca cunoscute honey-stick-urile în cât mai multe școli din Sibiu și județ. Pentru că sunt sănătoase, ajută la întărirea imunității organismului și ambalajul este 100% biodegradabil.

ambiental 1

”Modalitatea pe care am gândit-o, prin care copii să afle despre existența honey sticks-urilor Zumzee, era aceea de a merge în școli, unde să facem prezentări despre viața și importanța albinelor, despre alimentația sănătoasă și despre protejarea naturii, iar la final urma să oferim copiilor, gratuit, honey sticks-uri. Aveam deja programate primele întâlniri cu copii de la Școala nr. 13 și de la Liceul ”O. Goga”. Din păcate, suspendarea cursurilor, a făcut să amânăm acest proiect. Deși situația actuală, a întârziat puțin desfacerea produselor noastre în magazine, având în vedere cât de bine sunt primite de copii și de părinți Honey sticks-urile, suntem foarte optimiști privind viitorul albinuței Zumzee și a produselor sale dulci și sănătoase”, explică antreprenorul sibian.

01

Honey sticks-urile Zumzee se pot comanda online  pe siteul www.honeysticks.ro și se găsesc în urmatoarele magazine din Sibiu:

- Magazinul German de pe str. Str. Prof. dr. Ioan Moga

- Magazinul naturist Kriya, de pe str. Mitropoliei 26

- Magazinul AS -Bunatati Ardelenesti, din P-ta Habermann

- Magazinul Alimentar Musti, de pe str. Doamna Stanca

- Bloc 17B, Selimbar

- Magazinul Vitoșa de pe str. Matei Millo Nr.1

- Magazinul naturist Shiva, de pe str. G-ral Magheru Nr.17

- Magazinul alimentar de pe str. Bielz

- Magazinul alimentar Vit Market de pe str. Hațegului, lângă Simpa si cel din V. Aaron

- Magazinele din rețeaua Trans Agape, de pe străzile: Henry Coanda 65, Semaforului 7, Str. Cristian 20, Calea Gusteritei 16, Aleea Fratii Buzesti 6, Str. Lunga 38.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

18 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Doru

Acum 4 ani

Timp si bani pierduti, zic eu. Urmeaza un nou faliment, as preconiza. Meltenii de pe-aici vor chipsuri...
Raspunde

Just

Acum 4 ani

Honeysticks.ro suna un pic a pleonasm. Daca vrei sa vinzi in Romania, de ce nu-i spui pe romaneste?
Raspunde

Viorel istrate

Acum 4 ani

Știi ce înseamnă pleonasm?
Raspunde

Viorelcapdemiel

Acum 4 ani

Știi ce înseamnă pleonasm?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muc the little, reloaded

Acum 4 ani

Uite unul care crede ca el a dat gaura la macaroana, cu "fi 6" ( n-am gasit simbolul diametrului in lista de simboluri asa canu-am zis fi , dar asta nu schimba cu nimic faptul ca antreprenorul e un aiurit care crede ca daca Lori si Poli manâncā azi niste paie dulci, alti 7986 de bitangi o vor face....ca da faca el ciorapu'mare )
Raspunde

Adrian Miclaus

Acum 4 ani

Posibil sa vrea meltenii cipsuri. Dar noi ne adresam celor inteligenti..
Raspunde

Socatele

Acum 4 ani

Succes!!!
Raspunde

LaFlemme

Acum 4 ani

Felicitari pentru idee si implementare. Sper sa aveti succes.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan

Acum 4 ani

De ce ar cumpara lumea aceste honey paiuri cand poti gasi un borcan de 250 gr de miere naturală de buzau cu 25 lei?
Raspunde

Viorelcapdemiel

Acum 4 ani

De ce sa cumperi o acadea când poți să cumperi un pai cu miere?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un om chibzuit

Acum 4 ani

Sint cam scumpe. Nu merita banii! Miere e putina in ele, oricine ii poate da copilului putina miere amestecata cu cacao sau cu carob sau altceva bun (praf de nuca, nuca de cocos rasa, brinza dulce). Iar daca copilul nu vrea, inseamna ca nu ii trebuie sau a e prea rasfatat. Fitzele copiilor trebuie combatute, nu cultivate! De aia incep sa creada ca li se cuvine totul si ajung sa dispretuiasca munca... Nu dati banii pe prostii, aveti grija de copii!
Raspunde

Viorelcapdemiel

Acum 4 ani

Ai rămas traumatizat după comunism? Oricine poate dar nu oricine o și face. ;)
Raspunde

Erich Schell

Acum 4 ani

Atia negativistii care critica si ei, ca na, altceva nu stiu, va intreb, voi ce afaceri de succes aveti? In loc sa sustineti o idee de afacere, ca ajuta pe toata lumea, va roade invidia maxim si sunteti atat de falsi, incat da botezati pe net cu tot felul de nume.
Raspunde

Adrian Miclaus

Acum 4 ani

@Just. De ce le spunem Honey sticks, nu paie cu miere? Pune in fata unui copil ceai rece si langa Ice tea. Vezi ce alege...
Raspunde

Adrian Miclaus

Acum 4 ani

@Dan, Sti ce spunea chiar ieri un copil dupa ce a mancat un pai cu miere? Mami, sunt amuzante. Copiilor le place, iar parintii sunt bucurosi sa le ofere ceva sanatos.
Raspunde

Nicolae

Acum 4 ani

Am cumparat, sunt bune, dar e greu sa desfac paiul si sa ajung la continut. Puteti îmbunătăți?
Raspunde

Ciuciu

Acum 4 ani

sa faca fermoar ? puteti manca miere din borcan cu paie sau cu degetul ca lingurita tot nu aveti la voi.
Raspunde

Ion Micu

Acum 4 ani

Pacat ca dupa atatia ani nu a inteles ca succesul vine cu un produs original. Copia va deveni copiata in timp.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus