Marţi,
02.03.2021
Partial Noros
Acum
-1°C

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 din România

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 din România

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19 din România, anunţă purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, pr. Francisc Doboş, într-o postare pe Facebook.

"Papa Francisc însoţeşte cu rugăciunea şi caritatea bolnavii de COVID-19 din România, îmbrăţişând în mod ideal, totodată, familiile lor şi întregul personal medical care continuă să lupte împotriva pandemiei. În mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, Spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeaşi zi de Sfântul Părinte în Italia şi Spania. După cum se ştie, alături de numele Mario, papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe)", informează https://www.vaticannews.va/, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a Papei (Elemosineria Apostolică), în ciuda dificultăţilor de aprovizionare de pe piaţa medicală internaţională, prelatul reuşind să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare - două fiind de ultimă generaţie -, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5.000 de măşti sanitare.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus