Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Sadu se apropie de o sută de persoane izolate. Unii localnici se tem de carantină: Nu avem apă, merg la izvor

Sadu se apropie de o sută de persoane izolate. Unii localnici se tem de carantină: Nu avem apă, merg la izvor

După focarul de coronavirus apărut la fabrica de echipamente medicale de la Cisnădie, Sadu pare a fi cea mai afectată comună din județul Sibiu de coronavirus.

În vreme ce numărul cazurilor izolate la domiciliu a ajuns la aproape o sută, oamenii se tem că localitatea ar putea intra în carantină, pe modelul altor localități din România unde s-au înregistrat numeroase cazuri.

”Am ajuns la 96 de persoane aflate în izolare ca urmare a focarului apărut la fabrica din Cisnădie, unde lucrau oameni. Aceștia se află sub supraveghere constantă și dacă apare vreun simptom li se fac teste. La începutul săptămânii au fost încă patru persoane confirmate, care imediat după au fost transportate la Sibiu pentru tratament. Eu pot să vă spun că starea de spirit a oamenilor este în general bună”, a declarat primarul comunei Sadu, Valentin Ivan.

valentin Ivan

Nu toți localnicii sunt însă optimiști. Cei din zona Tocile spun că toată lumea le dă sfaturi să stea în case, să nu iasă de teama unor potențiale îmbolnăviri, însă majoritatea nu au nici măcar apă potabilă.

”Vedem cum tot cresc îmbolnăvirile, domnul primar anunță prin presă că trebuie să stăm în case, dar eu nu am nici măcar apă potabilă. Domnul primar ne tot spune de ani de zile că introduce apa potabilă, că se fac proiecte, se lucrează și noi tot așa stăm. Eu merg zilnic să iau apă de la izvor, asta e realitatea. Dacă se ajunge și la noi și trebuie introdusă localitatea în carantină ce ne facem? Ce fac oamenii mai în vârstă, ei cum ajung la să aibă apă? Credeți că ne-a întrebat cineva, ceva?”, spune Nicolae Bucurescu, unul dintre localnicii nemulțumiți.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, primarul din Sadu a declarat că întreg proiectul de introducere a apei potabile și canalizării în zona Sadu se află în grija societății Apă Canal Sibiu și este în curs de implementare.

În această dimineață primăria Sadu i-a anunțat pe toți locuitorii zonei Tocile că împreună cu Apă Canal Sibiu vor pune la dispoziție apă potabilă prin intermediul unei cisterne.

cisterna apa

”Pe toată perioada stării de urgență, Primăria Comunei Sadu și APĂ-CANAL S.A. SIBIU vor pune la dispoziția locuitorilor din zona Tocile,  care nu sunt racordați la sistemul  de alimentare cu apă, o cisternă cu apă potabilă, după următorul program:

- luni, orele 09.00-14.00;

- vineri, orele  09.00-14.00.

Cisterna va staționa la intersecția străzii Tocilele de Sus cu strada Cetății (cantonul silvic)”, a transmis primăria.

ANUNȚ IMPORTANT pentru locuitorii din zona Tocile!

Pe toată perioada stării de urgență, Primăria Comunei Sadu și...

Publicată de Comuna Sadu pe Miercuri, 22 aprilie 2020

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Vadim Tudor

Acum 3 ani

Secolul 21. Romania, Uniunea Europeana! Viitor luminos, localnicii cara apa cu bidoanele. Se spala la subtioara cu spirt si la kur cu brusturi. Care isi permite. Bai primari si directori incompetenti si impotenti, alimentarea cu apa e esentiala! De cati ani ridicati din umeri dar salariul il incasati? Nesimtitilor!
Raspunde

Hulo

Acum 3 ani

Până acum l-am admirat pe edilul din Sadu. Dar de la începutul acestei "crize", urmànd în "cel mai mic detaliu", poruncile șefului Iohannis, a exagerat cu măsurile aplicate sădenilor. Vorba românului "de ce îti e frică, nu scapi".
Raspunde

Androne

Acum 3 ani

Care este punctul de vedere al SC Apă Canal? Există o conductă subdimensionată (introdusă de primărie cu bani de la Guvern, așa cum se laudă primarul)? Cei 13 km de conducte în Sadu, anunțați de SC AC Sibiu cu fonduri europene, se referă la Tocile? Se va introduce apă potabilă, fără canalizare?!
Raspunde

Roland construct

Acum 3 ani

Daaa, vrăjeală se mulți, mulți ani vis-a-vis de acest subiect,cel puțin in zona Tocile, sunt cam 15 ani de cand suntem minți ca se va introduce apă-canal. Daca facem un calcul la 5-600 de imobile si terenuri existente in zonă ,cu un impozit de 400 de lei reiese o suma destul de consistenta, in 15 ani daca se alocau 20% din acești bani pentru infrastructură cre ca pana la ora actuală acest subiect nu-și mai avea rostul, din păcate inca aici cineva nu a găsit "ceva de ciugulit"si de aceea subiectul apă canal este pus la arhiva
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus