Sâmbătă,
24.07.2021
Partial Noros
Acum
26°C

Controlor Tursib infectat cu noul coronavirus. Luni a mers la lucru

Controlor Tursib infectat cu noul coronavirus. Luni a mers la lucru

Un controlor Tursib care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus a mers la serviciu până când a început să aibă simptome clare. Bărbatul este acum internat la Spitalul Județean Sibiu și se simte bine.

Alexandru Năstase a început să se simtă rău la sfârșitul săptămânii trecute. La început a acuzat o stare de apatie, se simțea slăbit și pe urmă a apărut tusea.

”Cam de sâmbătă dimineața am început să nu mă simt bine, a continuat duminică și luni mi-a fost cel mai rău, la lucru. M-a durut capul, tușesc, am dureri musculare, e ca la gripă când ești stors ca o lămâie. Am vorbit cu medicul de familie că am crezut că o fi ceva probleme respiratorii și mi-a spus imediat să chem salvarea și să fac testul. Au venit ieri (marți n. r.), m-au dus în spațiul acela de triere din curtea spitalului, mi-au luat probe pentru analize și am așteptat într-un spațiu special pentru cei care nu sunt confirmați încă, suspecți. Aseară a venit confirmarea și acum sunt internat. În general mă simt bine, condițiile par decente aici, nu pot să spun că e ca în străinătate, dar totul e rezonabil”, a declarat pentru Turnul Sfatului Alexandru Năstase.

Controlorul Tursib spune că a mers la serviciu până când simptomele au devenit destul de clare pentru că a fost chemat, însă programul lui era unul redus și a evitat în ultima vreme contactul cu persoanele care circulau cu autobuzul.

”Noi eram chemați să facem o monitorizare a numărului de călători, nu ne mai urcam efectiv în autobuze să verificăm biletele, stăteam în diferite stații și notam numărul autobuzului, ora și numărul de călători. Și înainte de asta am încercat cât de mult am putut să mă protejez, am purtat mască, mănuși, nu am intrat în contact cu nimeni. Când nu eram la lucru am ieșit din casă doar până la supermarket, atât. Nu m-am expus și nu am vrut să le dau motive polițiștilor sau jandarmilor să-mi găsească motive de amendă”, mai spune bărbatul.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, purtătorul de cuvânt al Tursib a explicat faptul că societatea a luat numerose măsuri de prevenție, însă protecția totală este aproape imposibilă.

”Într-adevăr, angajatul nostru este confirmat cu coronavirus. Imediat după confirmarea oficială s-a luat legătura cu DSP-ul, s-a început ancheta epidemiologică în firmă și toți contacții direcții sunt izolați la domiciliu. Trebuie menționat că el făcea parte dintr-o echipă care nu urca în autobuze, nu intra în contact cu clători, ci doar monitoriza gradul de încărcare, prin urmare nu a avut contact cu prea mulți oameni recent. Tursib a luat măsuri de prevenție încă de acum aproape două luni, iar controlorii aveau mănuși, măști, aveau echipament de protecție și dezinfecție, inclusiv pentru suprafețe, iar mașinile cu care se deplasau erau dezinfectate constant, și între ture, și la final de program, și în timpul programului”, au declarat reprezentanții Turisb.

Mai vehementă în acest caz este reacția Sindicatului Dumbrava, sindicatul reprezentativ al angajaților Turisb.

”Considerăm că cei din conducerea companiei nu au luat toate măsurile necesare pentru protejarea angajaților în această perioadă. Vorbim despre un virus potențial mortal, nu este de joacă. Noi am cerut măsuri sportite de protecție pentru toate categoriile de angajați și cei din conducere i-au expus trimițându-i la muncă în continuare. Credem că reprezintă un fapt grav, motiv pentru care intenționăm să ne îndreptăm cu o plângere penală spre conducere și șeful de departament”, a declarat Alin Poabar, liderul de sindicat din Turisb.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Vasile

Acum 1 an

Nu minți ,tu nu ai purtat si numai vrut să porți masca și.manusi
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

raspandache

Acum 1 an

A răcit omul, ce vă tot câcâiți atât? Orice om răcește o dată pe an. Mă rog, aproape orice om, eu n-am mai răcit de fo’ trei ani. Și nu că m-aș înghesui cu fraierii la vaccinuri antigripale.
Raspunde

calator

Acum 1 an

Si ce ati fi dorit, domnule lider de sindicat ? Sa fie oprit transportul in comun ? Asa ceva nu e posibil. Si purtati masti si alte echipaamente de protectie, oameni buni ! Sunt foarte multi oameni pe strada fara masti. Feriti-va de ei. Luati atitudine. Atrageti-le atentia . Nu ne contaminam daca ne protejam. Imi vine totusi greu sa cred ca persoana contaminata de la Tursib si-a luat toate masurile de precautie.
Raspunde

Un sibian...

Acum 1 an

Poate nu a respectat distanțarea socială de Paște. Nu mai dati vina pe TURSIB. S au luat toate măsurile de protecție.
Raspunde

Traian

Acum 1 an

Tursibul a asigurat materiale de protectie. Doar ca aceasta categorie de angajați fiind cei mai expusi trebuiau organizați altfel... Dar atât timp cât șefii lor direcți nu ia interesat,, e clar ca nu din vina lor sau infectat... Nu liderul este de vină, el a cerut protecție pentru angajați... Transportul în aceasta perioada critica funcționează normal fără control.. Puteau fi redistribuiti la alte activități din interiorul firmei... Dar cum este într-o firma de stat.. E clar ca șeful lor este un întreținut sau ce o fi șefă... Acolo sunt problemele in firmele de stat sunt ținuți pe scaune calde tot felul de cumetrii... Felicitări liderului de sindicat ca a avut curaj de a spune punctul de vedere... Asa este cum zice...
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

Asta cam așa e.....au primit materiale de protecție dar nu i a obligat nimeni sa le poarte....daca ar fi o vina aici vis a vis de conducerea Tursib. Dar totuși....unde este responsabilitatea fiecăruia? Suntem în pandemie. Fiecare trebuie sa se protejeze și să i protejeze pe ceilalți.
Raspunde

Andrei

Acum 4 săptămâni

Traiane ai citit articolul pe sărite? Era afară la "monitorizat nr. călătorilor"...în plus nu știu și nu înțeleg de ce e 100% ca s-a infectat la lucru? În orașul asta nu e nici o urma de distanțare, asa ca se putea infecta oriunde

Raspunde

Liliana nan

Acum 4 săptămâni

Bunaziua caut un loc de munca ne calificat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus