Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ofițerul ISU Sibiu s-a întors din misiunea medicală din Italia. „Acest război poate fi câștigat”

Ofițerul ISU Sibiu s-a întors din misiunea medicală din Italia. „Acest război poate fi câștigat”

Un ofițer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a făcut parte dintr-o echipă formată din mai multe cadre medicale care au fost plecate  într-o misiune medicală în Italia. Maior Joe Stroescu a vorbit pe scurt despre experiența dintr-una din cele mai afectate țări de COVID-19 și spune că a fost o onoare să lucreze alături de medicii din spitalele în care s-a desfășurat misiunea.

În perioada 07-25 Aprilie, o echipă formată din 11 medici, trei asistenți și un ofițer din cadrul ISU SIBIU-Maior Joe Stroescu s-au aflat în misiune în Italia, una dintre cele mai afectate țări din lume, ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus. În tot acest interval întreaga echipă a lucrat împreună cu specialiștii italieni pentru stoparea răspândirii virusului și pentru tratarea cât mai multor pacienți infectați.

Maior Joe Stroescu spune că a fost o onoare să meargă în această misiune și că întreaga echipă s-a bucurat de ospitalitate din partea țării gazdă. „În primul rând, vreau să subliniez că pentru noi a fost o onoare să putem lucra, cot la cot, cu specialiștii spitalelor din Lecco și Merate. Am petrecut mai mult de 2 săptămâni intense lucrând împreună împotriva unui inamic periculos, coronavirusul. Ospitalitatea și deschiderea lor pentru colaborare au facilitat adaptarea medicilor și asistenților români la sistemul de sănătate italian”, spune acesta.

misiune italia2

Totodată, ofițerul explică faptul că misiunea le-a demonstrat faptul că lupta împotriva COVID-19 poate fi câștigată și că a revenit acasă impresionat de modul în care personalul medical italian își tratează pacienții. „Deși obiectivul principal al misiunii a fost de a sprijini personalul medical italian în războiul dus împotriva acestui virus, trebuie să recunosc că acum, datorită muncii desfășurate alături de italieni, ne-am întors acasă convinși că împreună putem depăși acest moment dificil. Am remarcat atenția acordată pacienților, blândețea și afecțiunea cu care sunt îngrijiți, devotamentul medicilor și asistenților italieni. Dar, mai important, am înțeles că acest război poate fi câștigat, că echipa formată din medici și asistenți medicali a dovedit că poate face față celor mai dificile provocări, punând menirea profesională mai presus de teamă sau frică.”

misiune italia

Echipa a revenit acasă nu doar cu experiență medicală în plus, dar și cu noi prietenii. „Când am ajuns în Italia, la Lecco, am fost primiți de o echipă de specialiști care aveau deja o experiență bogată în lupta împotriva acestui virus, dar acum, la plecare, sunt conștient că o asemenea colaborare a dezvoltat între noi nu doar relații de colegialitate, dar și o prietenie sinceră. Așa cum am spus la sosirea noastră în Italia, nu contează de unde suntem, în viață contează ceea ce facem, iar în aceste momente dificile e important să dăm dovadă de solidaritate, să ne ajutăm reciproc, fiindcă numai împreună putem câștiga această bătălie. Sunt convins că acest act de solidaritate europeană salvează vieți și arată adevărata natură a familiei Uniunii Europene. Împreună suntem mai puternici”, spune ofițerul, încheind cu un mesaj adresat tuturor celor cu care a colaborat:

„În final aș vrea să mulțumesc și să transmit din partea întregii echipe medicale a României, cele mai calde urări de bine personalului medical italian, Protecției Civile italiene și autorităților locale din Lecco care au făcut posibilă această misiune. Un mesaj de mulțumire și apreciere și pentru E.S. George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia care a fost alături de noi, dar și celor de acasă, care au avut încredere în experiența și profesionalismul nostru și ne-au dat posibilitatea să facem parte din această echipă minunată. Reușita acestei misiuni a depins și de ajutorul și suportul oferit de cei de acasă, de colegii noștri care, deși nu au fost fotografiați sau filmați, au lucrat fără întrerupere pentru îndeplinirea în cele mai bune condiții a mandatului încredințat.

Sunt mulți cei cărora ar trebui să le mulțumesc pentru succesul acestei misiuni, însă doresc să amintesc că acest război nu s-a terminat, iar efortul nostru, al celor din prima linie, indiferent de culoarea uniformei, continuă și va continua atât timp cât semenii noștri sunt în pericol. Lor trebuie să le fim recunoscători, adevărații eroi ai zilelor noastre!”

misiune italia1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

rosu

Acum 3 ani

Domnu´ ofiter, rugati-va sa nu inceapa adevaratul razboi. Mie de asta mi-e frica mai tare ca de virus, de criza economica si decat de judecata de apoi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus