Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Cât mai câștigă un cioban la Sibiu? Salariu de 4500 de lei, cu carte de muncă

Cât mai câștigă un cioban la Sibiu? Salariu de 4500 de lei, cu carte de muncă

Un crescător de ovine din comuna Cârța caută să angajeze zilele acestea zece ciobani, cărora le oferă un salariu de 4500 de lei pe lună, cu carte de muncă.

”Caut ciobani pentru miei la munte, lunile iunie, iulie și august. Munți de vârf, se umblă numai la gol (nu la pădure). Salariu: 4500 lei/lună în mână și carte de muncă. Anunțul se adresează doar oamenilor de meserie și serioși”, este anunțul de angajare postat pe Facebook de Pavel Stoian.

Anunțul a fost postat pe pagina de facebook al fermierului Pavel Stoian – unul dintre cei mai mari crescători de ovine din județul Sibiu - și deja face vâlvă în sectorul zootehnic, o știre pe această temă apărând și în publicația specializată agrointel.ro.

”Ciobanul este cioban, la fel cum un doctor este doctor, fiecare are munca lui și munca trebuie respectată. Salariul a fost stabilit pentru a respecta munca omului. Eu am nevoie de ciobani adevărați, care știu ce înseamnă ciobănia de munte și pentru asta este nevoie de un salariu bun”, a declarat pentru Turnul Sfatului Pavel Stoian.
Acesta deține, printre altele, un centru de colectare ovine la Cârța și angajează ciobani profesioniști care să plece cu oile în transhumanță peste vară.
”Am primit peste o sută de telefoane, din toată țara mă sună, dar este nevoie de oameni care știu ce fac. Până acum am găsit șase oameni, patru mi-au și venit, doi trebuie să ajungă și mai am nevoie de încă patru”, spune Pavel Stoian.
Cât privește salariul, mult peste media pe țară, fermierul sibian spune că a fost calculat având în vedere furajele pe care le economisește peste vară.

”E tot mai greu să găsești ciobani adevărați. Vin tot oameni de-o generație cu bine, mai în vârstă”, concluzionează Pavel Stoian.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Sibianul

Acum 2 ani

Tot respectul pt nea Pavel. Cine cunoaște munca știe și să plătească. E valabil în orice domeniu. Aviz celor care se plâng la viața satului că nu găsesc mâna de lucru.
Raspunde

realistul

Acum 2 ani

Mai mult decat un profesor! Sa mai spuna cineva unui copil: Daca nu inveti ajungi cioban...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus