Miercuri,
07.12.2022
Innorat
Acum
5°C

Oficialii companiei Scandia: am luat toate măsurile de prevenție, dar nu putem controla angajații în afara orelor de serviciu

Oficialii companiei Scandia: am luat toate măsurile de prevenție, dar nu putem controla angajații în afara orelor de serviciu

ACTUALIZARE: În urma informațiilor transmise de reprezentanții prefecturii conform cărora, într-o fabrică din domeniul industriei alimentare, din județul Sibiu, au fost confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2, un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia, compania Scandia Food reacționează cu o poziție oficială.

După ce redactorii Turnul Sfatului au făcut o solicitare companiei Scandia Food, reprezentanții acesteia au transmis un comunicat în care se menționează faptul că, încă de la începutul pandemiei Scandia Food a luat toate măsurile de prevenție și distanțare socială. Directorul general, Andrei Ursulescu precizează, însă, faptul că, reprezentanții companiei nu pot avea un control asupra traseului pe care angajații îl au în afara orelor de seviciu. Totodată, consumatorii sunt asigurați de siguranța produselor. Vă prezentăm, integral, poziția oficială a Scandia Food.

Poziția oficială a Scandia Food cu privire la articolele apărute în presă în contextul apariției cazurilor de COVID-19

Sibiu, 7 mai 2020

Ca urmare a informațiilor apărute în presă, compania SCANDIA FOOD dorește să facă următoarele precizări:

„În urma informațiilor apărute în presă, precizăm că în contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, Scandia Food a implementat încă de la începutul lunii martie un set de măsuri stricte de distanțare socială și protecție a angajaților precum: curățarea și igienizarea tuturor spațiilor cu materiale recomandate pentru combaterea acestui virus, persoanele a căror activitate se poate desfășura și în afara biroului, lucrează de la domiciliu, suspendarea întâlnirilor cu parteneri externi alături de orice forme de vizite în fabrică, deplasări externe și interne.

De asemenea, a fost stabilit și implementat un set de reguli și măsuri adiacente celor existente, menite să ne ajute în prevenirea acestui virus: -purtarea obligatorie a măștilor de protecție de către tot personalul -monitorizarea temperaturii corporale, în fiecare secție -personalul este verificat din punct de vedere al stării de igienă și sănătate, la intrarea în schimb și ori de câte ori este nevoie în timpul lucrului -dotarea zonei de acces cu dispozitiv de dezinfecție a încălțămintei și dispozitiv de dezinfecție a mâinilor -asigurarea la nivelul fiecărui departament a materialelor igienico-sanitare pentru dezinfecția mâinilor și a suprafețelor pentru personalul angajat -pentru evitarea contactului, la intrarea și ieșirea din schimburi, ușa de acces este deschisă -protecția personalului care asigură paza, cu mască și ochelari -interzicerea desfășurării de ședințe, acestea desfășurându-se online

La nivelul unităților de producție au fost luate toate măsurile de prevenție și distanțare socială impuse de către autorități însă trebuie ținut cont de faptul că din momentul terminării programului de lucru și părăsirii sediului companiei nu putem avea un control asupra traseului angajaților și a programului acestora în afara orelor de lucru, a declarat Andrei Ursulescu, Director General, Scandia Food.

De la începutul acestei pandemii am aplicat toate măsurile de prevenție și distanțare socială impuse de către autorități și vom continua să colaborăm cu autoritățile competente în acest sens, în vederea protejării sănătații angajaților dar și a siguranței alimentare a produselor.

Dorim să asigurăm toți consumatorii de siguranța produselor pe care le fabricăm și comercializăm, răspândirea și transmiterea acestui virus nu este posibilă prin intermediul acestora, cu atât mai mult cu cât vorbim de produse sterilizate termic și realizate în condiții maxime de igienă și siguranță alimentară. Asigurăm toți partenerii noștri de eforturile susținute în prevenirea acestui virus și de continuarea activității curente în parametrii normali.

Știre inițială: O mare fabrică din Sibiu se confruntă cu cazuri confirmate de COVID-19. Potrivit reprezentanților prefecturii, patru cazuri de coronavirus au fost confirmate la o fabrică din domeniul industriei alimentare din județul Sibiu. În urma acestui fapt s-au impus măsuri stricte de distanțare și protecție și a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi identificați toți contacții persoanelor confirmate pozitiv. 80 de angajați ai acestei fabrici au fost puși în izolare.

Noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate la o fabrică din Sibiu, din domeniul industriei alimentare, anunță autoritățile. Până în momentul de față, 80 de angajați au fost puși în izolare. Potrivit autorităților, deocamdată, fabrica își continuă activitatea. „În cadrul unei fabrici din domeniul industriei alimentare, din județul Sibiu au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 80 de angajați ai acestei fabrici. De asemenea, s-au impus niște măsuri stricte de distanțare și protecție astfel încât persoanele care lucrează în fabrică la acest moment, să fie în siguranță. Momentan nu se impun alte măsuri în cadrul fabricii”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Sursa foto: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Sanda

Acum 2 ani

ALOOO PREFECTURA!!! NOMINALIZATI FABRICA !!! De ce la Cisnadie s-a putut iar aici este SECRET !!!????? Nu realizati ca asa va compromiteti si pierdet,i si mai mult, increderea populatiei ???
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Nu va inteleg pe astia care doriti de fiecare data sa se comunice numele fabricii. Cu ce te ajuta daca stii numele fabricii?
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Ce vina are fabrica? Virusul e fabricat acolo? Un angajator nu poate controla viața privată a angajaților. Hai sa terminam cu ipocrizia. O sa ajungem sa trăim cu virusul pentru ca nu poți trimite acasa o instituție întreaga de câte ori apare câte un caz.
Raspunde

Un oarecare

Acum 2 ani

Fainosag
Raspunde

liar liar

Acum 2 ani

ati luat pe naiba toate măsurile.... am fost intr-o zi la magazinul de la fabrica la schimbul de personal....nici o delimitare...o suta de oameni unul langa altul.....jumatate cu masca....jumatate fara.....4-5 microbuze tot timpul.... pasageri lipiti unul de altul....jum cu masca,jumatate nu
Raspunde

XYZ

Acum 2 ani

Pt SANDA: înainte să te isterizezi cu numele companiei, un sfat: dacă te informai și din alte surse aflai. Dar, de... mai bine țipi " ca din gură de șarpe..."
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dom Maistru

Acum 2 ani

Fabrica este deja de mult compromisa !!
Raspunde

ABBA

Acum 2 ani

Nu va mai agitati . Oricum carnea vine gata preparata din Germania . Aici doar o introduc in ambalaje. Daca e sa luam virusul il luam din Germania nu din vreun sorlic sibian.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus