Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Adela Cojan, CNAS: Consultaţiile telefonice şi eliberarea reţetelor în format electronic se păstrează în perioada următoare

Adela Cojan, CNAS: Consultaţiile telefonice şi eliberarea reţetelor în format electronic se păstrează în perioada următoare

Consultaţiile telefonice şi eliberarea reţetelor în format electronic se păstrează în perioada următoare, a anunţat, vineri, preşedintele CNAS, Adela Cojan.

"În şedinţa de guvern s-a aprobat iniţiativa Casei Naţionale de modificare a Hotărârii de Guvern 252, prin care în această perioadă, numită perioadă sau stare de alertă, noi prelungim valabilitatea actelor care au reglementat situaţia de urgenţă, prin urmare atât consultaţiile telefonice, cât şi eliberarea reţetelor în format electronic se păstrează în perioada următoare", a precizat Cojan la DCNews, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului CNAS, actele legislative care au reglementat actele de urgenţă şi, mai nou, situaţia de alertă "permit eliberarea reţetelor la distanţă atât de către medicii de familie, care nu mai au restricţia asupra eliberării reţetelor, cât şi pentru medicii din ambulatoriu".

Ea a adăugat că, odată cu prima modificare la contractul-cadru CNAS, va introduce ca servicii decontabile "teledermatologia, telemonitorizarea, telechirurgia şi teleoftamologia".

"Este extrem de important pentru noi să introducem acest segment de activitate medicală, deoarece ne reduce mult costurile, scad listele de aşteptare şi ne ajută, deci să creştem calitatea actului medical, asigurăm continuitatea actului medical, iar pentru spitale, pentru ceea ce înseamnă telemonitorizarea funcţiilor vitale post-intervenţiile chirurgicale, ne ajută să scădem reinternările şi, nu în ultimul rând, durata medie de spitalizare", a mai declarat Cojan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1667

Comentarii

2 comentarii

#JosHotiidelaPnl

Acum 2 ani

Asta conteaza ptr voi, nu? Sa reduceti cheltuielile ca na, trebuie bani la buget ca nebunul de catu se imprumuta fara numar! Cucoana, pacientii conteaza ptr voi sau sunt doar niste cifre? Actul medical conteaza? Baniiiiiii, atat va intereseaza. Scapam de voi, f curand.
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Stai jos și termină paharul cu spirt de băut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus