Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

VIDEO/ Filmuleț inedit făcut de copiii unei calse I de Ziua Europei: Ne-am dorit să marcăm evenimentul chiar dacă izolarea ne ține la distanță unii de alții

VIDEO/ Filmuleț inedit făcut de copiii unei calse I de Ziua Europei: Ne-am dorit să marcăm evenimentul chiar dacă izolarea ne ține la distanță unii de alții

Cristina Maior, învățător la Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” din Sibiu a creat, împreună cu elevii ei de la clasa I B, un mesaj inedit dedicat Zilei Europei. Cei 25 de micuți ai clasei „Albinuțelor” au muncit timp de o săptămână, alături de învățătoarea lor, în realizarea unui filmuleț, prin care copiii și-au ales o țară, i-au desenat steagul și au transmis un mesaj în limba țării respective. „Marcăm Ziua Europei chiar dacă izolarea ne ține la distanță unii de alții, chiar dacă școala e altfel și tehnologia ne dă bătăi de cap”, este mesajul învățătoarei.

print screen ziua europei 325 de „albinuțe”, elevi ai clasei I B de la școala gimnazială „Regele Ferdinand” din Sibiu , împreună cu învățătoarea lor, Cristina Maior, au decis să facă ceva special de Ziua Europei, chiar dacă nu se află împreună, într-o sală de clasă, ci fiecare la casa lui. Așa a luat naștere ideea de a crea un filmuleț în care copiii să transmită mesaje în mai multe limbi europene. Astfel, fiecare copil și-a ales o țară, i-a desenat steagul și a învățat câteva cuvinte care să-l ajute să transmită mesajul. A fost creat un montaj care începe cu o imagine filmată anul trecut, de ziua României și se continuă cu filmări actuale  prin intermediul cărora  copiii urează, „La Mulți Ani„ țărilor din blocul comunitar. „De obicei ne întâlnim pe Zoom și lucrăm, dar facem și alte activități. Una dintre ele este să ne uităm ce aniversări avem în cursul lunii și pregătim ceva special. Așa a fost și cu Ziua Europei, copiii chiar au muncit, iar părinții au trebuit și ei să se implice și au lucrat, au desenat, au căutat cuvinte, propoziții în alte limbi și le-a plăcut foarte mult. Este altceva nu facem doar activități de învățare. Am lucrat aproape toată săptămâna, apoi ne-a ajutat o mămică să montăm filmulețul. Ne-am dorit să fie gata până sâmbătă. Este meritul copiilor”, spune Cristina Maior.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile: 5 mai pentru Consiliul Europei și 9 mai pentru Uniunea Europeană (UE). Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor. De asemenea, drapelul este un alt simbol cu un rol important în celebrarea zilei Europei.

print screen ziua europei 2

Ziua Europei în viziunea unor copii de clasa I

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus