Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
20°C

IPJ Sibiu: Polițiștii rutieri consideră participanții la trafic drept parteneri

IPJ Sibiu: Polițiștii rutieri consideră participanții la trafic drept parteneri

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a transmis miercuri dimineață o serie de recomandări șoferilor, în contextul în care județul se află sub avertisment tip cod galben de ploi.

”Cerul înnorat, vizibilitatea scăzută, ploaia sporadică sau în averse sunt factori de maximă importanță de care e bine să ținem cont atunci când ne aflăm în trafic, indiferent dacă ne aflăm la volan sau dacă suntem pietoni”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.

Redăm mai jos sfaturile și indicațiile polițiștilor sibieni:

”Polițiștii rutieri consideră participanții la trafic drept parteneri pentru siguranță, de aceea le reamintesc șoferilor și pietonilor de regulile elementare de respectat pe stradă pentru a ajunge teferi la destinație:

Stimați șoferi:

  • Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de ploaie, carosabil ud/umed, vizibilitate scăzută;
  • Măriți distanța între mașini;
  • Asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
  • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;
  • Nu frânați brusc;
  • Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți;
  • Acordați atenție sporită pietonilor;
  • Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment;
  • Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplasează în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț sau chiar să accidentați persoanele care intervin la locul producerii evenimentului pe lângă care treceți;
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;
Stimați pietoni:

Țineți cont de faptul că temperaturile scăzute, vremea închisă, ploaia accentuează considerabil oboseala  conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Soferie grea meserie.

Acum 1 an

Dupa atata izolare au iesit bufonii la volan. Politia rutiera sa iasa cu radare prin oras si sa-i mai domoleasca pe vitezomanii inconstienti . Se circula pe strazi gen Hipodromului cu peste 80km/h ,Rahovei si 100KM/H . Nu doar Covid ucide in perioada asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus